Coin en Plastc vervangen al je kaarten!

Op 10/06/15
Deel via

Ze heten Coin en Plastc. Deze twee buitenbeentjes onder de bankkaarten zijn vast van plan om al je andere betaalkaarten te vervangen.

Het verhaal van Coin begon al twee jaar geleden. Twee maanden na de start van een online crowdfundingcampagne was het merk erin geslaagd om niet minder dan 350.000 mensen te overtuigen om 50 of 100 euro te betalen voor het voorrecht om de kaart als eerste te mogen gebruiken. De claim luidde: maak je portefeuille lichter met één enkele plastic kaart waar je al je andere kaarten aan toevoegt: debet-, krediet-, geschenk-, korting- en klantenkaarten.

Hoe ziet de kaart eruit? Als elke traditionele betaalkaart, met één verschil: dit is een geconnecteerd object. Als de kaart geactiveerd is, koppel je ze aan een mobiele app (voor iOS en Android) en voer je de gegevens van al je kaarten in (van debet- tot tankkaarten). In de app kies je dan welke kaart Coin telkens moet gebruiken. Ga je een beetje te ver uit de buurt of vergeet je je kaart? Dan ontvang je automatisch een bericht op je smartphone.Op 15 april van dit jaar kwam de distributie van de Coin-kaarten eindelijk op gang. Meteen werd duidelijk dat het batterijtje in de kaart niet het eeuwige leven heeft, maar ongeveer 2 jaar meegaat. En concurrenten zijn er genoeg, te beginnen met Plastc, dat in de Verenigde Staten al enkele weken een enorme promotiecampagne op Facebook voert.

Wat maakt Plastc origineel? Net zoals bij Coin kan je er tot 20 verschillende kaarten op kwijt. Maar Plastc biedt drie extra voordelen. Om te beginnen kan je de kaart draadloos opladen. Er zit een touchscreen op (dat veel weg heeft van het scherm van een e-reader) om de kaart te kiezen die je nodig hebt. En de kaart is gelinkt aan een app die als een mobiele portefeuille transacties beheert en er met een nabijheidssensor voor zorgt dat je je kaart nooit vergeet.

Bekijk deze video:De kaart is verkrijgbaar voor ongeveer 150 euro, aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten. De levering is gepland voor deze zomer.