Coole mobiele multivaluta-rekening

Op 28/03/15
Deel via

De vroegere CEO van ING Direct heeft zich bekeerd tot het mobiel bankieren. Cash behoort volgens hem tot het verleden. Daarom richt hij zich nu met ZenBanx tot de wereldburger. En dus lanceert hij, om te beginnen in Canada, mobiele bankdiensten voor meerdere deviezen. Hoe werkt het?

Arkadi Kuhlmann is een naam die klinkt als een klok in de wereld van de online bank. Ooit leidde hij ING Direct in Canada. Daar lanceerde hij onlangs (met de mogelijkheid om uit te breiden tot de VS) een nieuw soort lopende rekening voor een publiek dat steeds meer internationaal actief is, de “wereldburgers”.

Met ZenBanx houden klanten tegoeden aan in vijf verschillende deviezen. Ze hebben de keuze uit 9 munten: Amerikaanse, Australische en Candese dollars, Hongkong-dollars en Singapore-dollars, maar ook de euro, de roebel, de yen en het Britse pond. Deze opsomming verraadt al dat Kuhlmann de zakenman op het oog heeft.

Met de online rekening (die bovendien uiterst mobiel is) kun je geld overschrijven en versturen naar je contacten, waar ook ter wereld, in hun munt en met beperkte kosten dankzij de ZenPay-functie. Je kunt de rekening spijzen met een cheque en een klassieke bankoverschrijving. Een video maakt dit duidelijk: We kennen al langer rekeningen die in meerdere deviezen functioneren. Voor de Amerikaanse bank Schwab is dit in de VS zelfs een verkoopargument. Om geld over te maken kiest de klant één van de officiële rekeningen die de bank in veel landen aanhoudt, afhankelijk van de vereiste munt. Overschrijvingen en wisselverrichtingen zijn helemaal gratis.

Lees meer over ZenBanx op de officiële website.