Coworking in een mobiele bank

Op 12/04/15
Deel via

Waarom zou een mobiele bank alleen maar … bankdiensten aanbieden? Met andere mobiele diensten onderscheidt ze zich van de concurrenten en staat ze op elk ogenblik dicht bij haar klanten. Zo opende de Poolse Idea Bank een aantal hubs of coworkingcentra. Deze strategie levert resultaten op.

Dient een mobiele bank haar klanten een veilig gevoel te geven met een fysieke aanwezigheid in het straatbeeld? Ja, als ze maar kiest voor een originele aanpak, zegt Idea Bank, dat onlangs een Idea Hub in Warschau lanceerde (de eerste van een hele reeks). Een kantoor met loketten en adviseurs zal je daar nochtans niet vinden. Denk eerder aan een gedeelde kantoorruimte, zoals de coworkingcentra die momenteel zowat overal opduiken, voornamelijk in de grote steden.

De bank mikt op ondernemers en kleine bedrijven en heeft de plek speciaal voor hen ingericht. Ze vinden er comfortabele zitbanken, bureaumeubels, een koffiezet, een krachtig wifi-signaal, printers en vergaderlokalen. Maar wat is dan de link met de bank? De klanten maken er niet alleen gebruik van een hele reeks diensten. Ze slaan ook een babbeltje met medewerkers van de bank en stellen vragen over financiële kwesties, heel ongedwongen. De instelling komt op die manier in contact met beloftevol talent en ziet deze mensen aan het werk.

Ook Hello bank! gelooft er sterk in dat je moet durven loskomen van de digitale bankaspecten en dat je mensen in het echte leven een andere ervaring moet bieden . Het digitale filiaal van BNP Paribas Fortis boekte in 2014 succes met twee “pop-upstores” in Antwerpen en Brussel. Nu is Luik aan de beurt met het concept “Phygital Lab”. Vanaf 3 april kan het publiek experimenteren met nieuwe technologieën en kennismaken met de nieuwste innovaties. Het doet dat aan de hand van een aantal permanente ludieke activiteiten en workshops over diverse thema’s zoals mode, muziek, design of hoe je je eerste baan verovert. Het programma staat op hellospace.be, de website voor de lifestyle-activiteiten van Hello bank!