Crazy 6de editie van Route du Soleil!

Door Magali Grimonprez, Op 08/07/15
Deel via

Terugblik op de grootste liftwedstrijd ter wereld

Met z’n duizend vertrokken ze voor de 6de editie van de Route du Soleil, voor een ‘once in a lifetime experience ‘.  Een prettig gestoorde karavaan van lifters én chauffeurs begaf zich met duimen, pancartes, mobilhomes, caravans, 2 pk’s en andere orginele bolides en route langs historische forten, middeleeuwse steden, idyllische waterlopen en verbluffende stranden, met één gemeenschappelijk doel: de zon achterna reizen, punten sprokkelen en tonnen fun beleven! Een avontuur in 5 etappes met als eindstation Empuriabrava, aan de Costa Brava.

Fabelachtige avonturen & knettergekke challenges

Een Chinees, een non of een verdwaald dier meenemen tot aan de finish, dansen op een ‘krattentapijt’ in de supermarkt, luxetoiletten fotograferen in een poepsjiek hotel dat je onderweg tegenkomt: elke dag kregen de RdS-deelnemers een andere knettergekke challenge voorgeschoteld en had iedereen de kans om een prijs te winnen.

Zoals steeds werden ook de traditionele Marcels van de Route du Soleil uitgereikt aan de grootste winnaars. De Gele Marcel werd in de wacht gesleept door de allersnelste lifters: 

Series Brussel/Gent: WauW Wedemgirls, Hendsome en Romy & Eline.
Series Antwerpen/Leuven: Vageblondt, Schildestrandt en T54.

De teams op wielen konden de Groene Marcel binnenhalen. Dit ere-shirt werd uitgereikt aan de ploegen die het grootste aantal dagelijkse challenges tot een goed einde brachten. 

Series Brussel/Gent : Adiascentia en Team WauW.
Series Antwerpen/Leuven: Top Gun en 2 of a Kind.

5 ploegen mogen zich de trotse eigenaars noemen van de Blauwe Marcels van Hello bank!

  • Team Harrie: beste team van de banana jungle run; 
  • Team Optimus FTW: grote winnaars van de Claret Punch challenge; 
  • Team Liftfie: meest enthousiaste liftkoppel; 
  • Team WauW: reizigers met het meest originele vervoermiddel; 
  • en Team X, dat erin slaagde om in een recordtijd een belachelijke hoeveelheid Hello bank!-ballonnen te laten ontploffen!

Last but not least: Team WauW schoot de hoofdvogel af en mag binnenkort op de trip van zijn leven vertrekken: een Airstop wereldreis! Proficiat Olivier, Daan, Thybo en Elyne!

Tot volgend jaar!

Facebook

Website