Hello crowd!: Crowdfunding boomt

Op 21/05/19
Deel via

De laatste drie jaar zagen 150 projecten per jaar het levenslicht dankzij crowdfunding en het Hello crowd!-platform. Voor we de kaarsjes uitblazen, blikken we even terug op dat succesverhaal.

Hou je niet zo van cijfertjes? Dat verandert allemaal als je deze verjaardagsanimatie ziet!

Project zoekt investeerder. Of omgekeerd?

In drie jaar tijd hebben meer dan 23.000 investeerders ja gezegd tegen crowdfunding via Hello crowd!. De gemiddelde bijdrage? € 73. Maar crowdfunden kan al vanaf € 5. Als je weet dat er meer dan 150 nieuwe projecten per jaar worden voorgesteld, is het niet verwonderlijk dat op drie jaar tijd een totaalbedrag van 1,7 miljoen euro is opgehaald. Solidariteit en ondernemerschap hebben een mooie toekomst voor de boeg!

Burger- en solidariteitsprojecten op het hoogste podium

Hello crowd! telt een heleboel projecten in verschillende categorieën. Op kop? Burger- en solidariteitsinitiatieven. En reken maar dat de investeerders gul zijn! Het project 'Stap voor stap' is daar een mooi voorbeeld van. Om Hannelore, een jonge vrouw die beide benen verloor, weer te laten genieten van wandelen en avontuur met de hulp van protheses sprongen meer dan 2.000 crowdfunders in de bres. Een record, dat Hello crowd! de komende jaren nog vaak hoopt te breken.

Ook mode- en designprojecten zijn populair. Een voorbeeld? Het kleding- en accessoiremerk 'Belge une fois' was een schot in de roos. De initiatiefnemers konden eindelijk hun droom waarmaken: kleding en accessoires met 100% Belgische slogans verkopen, online en in de winkel. Wij zijn fan!
Ook op het vlak van kunst en fotografie tonen beleggers zich solidair. Het prachtige fotoboek 'Pyramid hills' kon rekenen op bijna 100 bijdragen. Het schetst op gracieuze en contrasterende wijze een beeld van het onbekende geologische fenomeen van de piramides in Bosnië. En ook de kunstacademie voor tieners en volwassenen 'Scool' of het project 'Convergences', dat artistieke avonden met theater, dj-sets, livemuziek en dans rond een literair werk presenteert, ziet de toekomst rooskleurig in dankzij de steun van honderden investeerders.

Het Kolibrie-effect, daar kennen Hello crowd! en zijn gebruikers alles van. We hebben het voor je samengevat in deze animatie. Wordt zeker en vast vervolgd!

 

 

Wil jij ook bijdragen aan projecten met waarden die belangrijk voor je zijn? Klik hier om de ideeën van onze initiatiefnemers te ontdekken en vier samen met ons deze derde verjaardag!