Cursus Social Banking voor kaderleden van Citi

Op 23/10/13
Deel via

Bij Citi volgen 15 topkaderleden een mentoringprogramma bij … studenten van de universiteit van Miami. Op het programma: sociale media en digitale technologieën. Doelstelling: mee zijn en in de toekomst bij Citi implementeren wat de ‘Generation Y’ verwacht op het gebied van social banking. Sinds begin oktober nemen 15 topkaderleden van de Zuid-Amerikaanse vestiging van Citi zes maanden lang deel aan een vrij uniek reverse  mentoring-programma. Uniek omdat het geen bankspecialisten zijn die hun kennis overdragen aan collega’s, maar wel studenten van de School of Business Administration van Miami! Elk kaderlid van Citi krijgt begeleiding door een junior-, senior- of MBA- student. Zij delen hun standpunt over een aantal thema’s zoals trends inzake mobiel betalen en de elektronische portefeuille, relaties tussen de banksector en de klanten op sociale netwerken, digital retail, enz. De door Citi geselecteerde kaderleden zijn afkomstig uit elke grote afdeling van de groep: retail banking, private banking, public affairs, HR,… Elke week vindt een ‘face to face’ werkvergadering plaats.

Doel is de kaderleden van de groep vertrouwd maken met de verwachtingen van de ‘Generation Y’ op het gebied van social banking, zodat ze de digitale strategieën van Citi voor de eerstvolgende 10 tot 15 jaar kunnen finetunen en innoverende oplossingen kunnen invoeren. Bovendien is het de bedoeling om de generatiekloof tussen werknemers en de toekomstige klanten te dichten. Een primeur in de banksector.

Als je kijkt naar de manier waarop Citi over deze ‘primeur’ heeft gecommuniceerd, dan kom je tot het besluit dat dit reverse monitoring-programma meer dan welkom is. Op Facebook, Twitter en zelfs op LinkedIn viel er geen nieuws over te rapen, terwijl de groep toch meer dan 426.000 followers telt! Nochtans een voldoende origineel idee om wereldkundig te maken en bovendien andere bedrijven te inspireren. Ook buiten de financiële wereld. De University of Miami School of Business Administration had het dan weer uitgebreid over het initiatief, zowel op haar website als op haar Facebook-pagina (waar je foto’s te zien kreeg van de kaderleden van Citi en hun mentors!).

Draait het experiment uit op een succes, dan denkt Citi eraan dit soort reverse mentoring uit te breiden naar andere vakgebieden in samenwerking met andere scholen.