De 5 beste nieuwe music & tech startups

Op 26/08/16
Deel via

Muziek is de drijfveer achter heel wat innovatieve topideeën. Dit zijn de 5 meest interessante van het moment.

Music & tech startups schieten sinds Soundcloud en Mixcloud als paddenstoelen uit de grond. DeezerSpotify en Tidal volgden al snel en zijn ondertussen gevestigde waarden. Maar er is meer in de music/tech bubble dan alleen maar streaming. Daarom zetten we de 5 beste music/tech startups van 2016 voor jullie op een rijtje.   

Emoticast

Emoticast


Communicatie zonder emoji’s is quasi ondenkbaar geworden. De kans is groot dat je onlangs nog die tango dansende dame, een aubergine of een kroontje naar iemand hebt gestuurd. Er worden zelfs nieuwe emoji’s gecreëerd op vraag van het grote publiek, denk maar aan de eenhoorn of taco. De Britse startup Emoticast probeert daar via hun TuneMoji-app nog iets extra aan toe te voegen met een muziek/emoji crossover. Soms schieten woorden en beelden tekort, dus why not say it with a song? Je kan de app downloaden in de Apple Store en gebruiken met verschillende messenger apps zoals Facebook Messenger en WhatsApp. 

tune-moji.com


Jukedeck

Jukedeck1


Jukedeck heeft een fascinerende technologie ontwikkeld die je toelaat om muziek te maken dankzij artificial intelligence. Het team achter Jukedeck bestaat uit muzikanten, producers, ingenieurs, academici en ML (Machine Learning) experten die allemaal een passie voor muziek en technologie delen. Je eigen muziek maken duurt slechts een aantal seconden en is compleet royalty-free. Je kiest een mood, tempo en lengte en de AI tovert deze data om tot een track. Gebruikers kunnen gratis 5 songs per maand maken en als ze hun werk toch willen claimen, betalen ze $199 per track voor het auteursrecht. 

www.jukedeck.com


TickX

tickx_screenshot


Hoe handig zou het zijn als je Trivago-gewijs zou kunnen zoeken naar het goedkoopste ticket voor een Beyoncé concert? TickX vond hiermee duidelijk een gat in de muziekindustrie. Deze site en app vergelijkt ticketprijzen van 15 verschillende services in de UK. No stress. Ze zijn van plan om uit te breiden naar Europa en de Skyscanner van de live muziekindustrie te worden. 


Chew.tv

chtv


De Tagline van Chew is niet voor niets ‘Twitch for DJ’s’. Wat Twitch voor gamers doet, wil Chew zijn voor DJ’s, namelijk een platform waarop DJ’s hun sets live kunnen videostreamen én bijhouden op hun eigen profiel. Daarmee mikt Chew ook op het educatieve aspect. Dj’s kunnen hun skills demonstreren en van elkaar leren, waardoor het meer is dan enkel kijken en luisteren naar DJ-sets. De founders zijn ondertussen voor de tweede keer naar Amerika getrokken. Op veroveringstocht dus, en dat terwijl ze nog geen drie jaar bezig zijn. 

Chew.tv


The Sync Project

the-sync-project-screenshots-video-app-21


Marko Ahtisaari, voormalig directeur van het designteam bij Nokia werd vorig jaar CEO van The Sync Project. Hun missie? Muziek als medicijn ontwikkelen. Hun website breidde ook uit met dat doel voor ogen: een globale samenwerking om de kracht van muziek in te zetten voor gezondheid. Zelf kan je bijdragen door muziek te delen die jou rustig maakt, je helpt slapen, je oppept voor een work-out of je gewoon happy maakt. Daarvoor rekenen ze niet alleen op gebruikers maar werken ze ook samen met wetenschappers, patiënten, technologiespecialisten en muziekliefhebbers om de persoonlijke, therapeutische effecten van muziek te achterhalen. 

syncproject.co