De 5 meest gebruikte mobiele bankdiensten

Op 25/03/16
Deel via

Een studie onderzocht hoe 2.000 personen omspringen met mobiel bankieren. Verrassend zijn de resultaten niet, maar wij komen toch tot enkele interessante conclusies.

 

De studie van VSoft Corporation leverde een lijstje op van de meest courante en bijgevolg favoriete mobiele bankdiensten in Noord-Amerika.

Dit is de Top 5 (zoals gezegd: verwacht geen verrassingen):

1. Rekeningsaldo raadplegen (81%)
2. Online facturen betalen (72%)
3. Geld overmaken en overschrijvingen (60%)
4. De dichtstbijzijnde kantoren en geldautomaten opzoeken (45%)
5. Klantenservice (37%)

99% van de respondenten is ervan op de hoogte dat hun bank digitale diensten aanbiedt en 88% gebruikt minstens één digitaal product. De informatieverspreiding is dus vrij goed.

Het is duidelijk dat de nieuwe generatie als inspiratiebron dient voor de rest van de samenleving. Murthy Veeraghanta, CEO van Vsoft, verwoordt dit als volgt: “De voortdurende groei van elektronische en mobiele betalingen valt samen met het aantreden van de millenials op de arbeidsmarkt. Nu zij volwassen zijn, oefenen ze een immense druk op de banken uit om te blijven innoveren.”

De banken zijn dus wel verplicht om zichzelf voortdurend in vraag te stellen. Zich onderscheiden wordt moeilijk, want alle banken zitten nu in het digitale schuitje. “Een enorme uitdaging”, zegt Murthy Veeraghanta, “want iedereen wil opvallen en zijn klanten redenen geven om trouw te blijven.” Volgens hem moeten de financiële instellingen zich snel aanpassen aan een technologisch landschap dat zich razendsnel vernieuwt.

Precies op dit domein is er nog veel werk voor de boeg. Dat blijkt onder andere uit deze studie over de kwaliteit van bankapps in de Verenigde Staten: “De mobiele apps van de grootste 10 banken halen een gemiddelde score van 3,1 op 5. De credit unions (regionale coöperatieve kredietverenigingen in de Verenigde Staten) scoren zelfs nog minder goed met … 2,8 op 5.” Niet zonder galgenhumor besluit de auteur: “Met zo’n score zou het Angry Birds nooit gelukt zijn om door te stoten en een … 18e versie te halen!”.