De Amazon-kaart is een geniaal idee

Op 06/09/15
Deel via

Amazon heeft een oplossing gevonden om zijn klanten in de VS nog wat meer aan zich te binden. Met de nieuwe kredietkaart van het bedrijf ontvangen Prime-abonnees een cashback van 5% op hun aankopen. Banaal? Minder dan het lijkt. Lees hier waarom.

Amazon biedt zijn klanten de zogeheten “Prime”-formule. In Europa heet ze Premium. Voor 49 euro per jaar krijgen regelmatige klanten allerlei voordelen: levering op 1 werkdag, prioritaire toegang 30 minuten vóór speciale aanbiedingen officieel beginnen, gratis onbeperkte opslag van je foto’s en 600.000 e-books die je gratis mag lenen.

In de Verenigde Staten is deze service nog uitgebreider. Voor $ 99 per jaar (90 euro) krijgt de klant alles gratis geleverd binnen 24 uur en heeft hij toegang tot gratis video’s (Instant Video) en playlists met muziek (Prime Music en Prime Radio).

Om zijn aanbod in Noord-Amerika nog aantrekkelijker te maken, lanceerde Amazon de voorbije lente de betaalkaart Amazon Prime Store Card, aldus Re/Code. Het bedrijf wil van regelmatige klanten echte shoppingfans maken. Het biedt ze daarvoor een caschback-optie van 5%. Bij elke aankoop komt de volgende maand 5% op je kaart voor nieuwe aankopen. Voor bepaalde aankopen vanaf 135 euro zijn er ook financieringsmogelijkheden van 6 tot 24 maanden.

Ook voor Amazon kleven er voordelen aan de formule. De kaart wordt automatisch aan je Prime-account gekoppeld. Ze wordt standaard gebruikt als je een aankoop doet, zowel via je computer als een mobiel toestel, om je gratis levering te garanderen en je cashback op je kaart te zetten zodra je maandelijkse factuur betaald is. En Amazon? Dat betaalt lagere transactiekosten dan wanneer je een debet- of kredietkaart van je bank gebruikt.