De beste bankapps van de EU

Op 05/08/15
Deel via

Caixabank staat helemaal bovenaan de “hitparade” van de beste mobiele bankapps in Europa, opgesteld door Forrester. Wat vertelt dit klassement ons?

Midden juni publiceerde Forrester zijn “2015 European Mobile Banking Functionality Benchmark”, een rangschikking van Europese banken die zich dit jaar hebben laten opmerken met hun mobiele app. De evaluatie houdt rekening met ruim 40 criteria. Maar niet elke retailbank werd doorgelicht. En dat is jammer.

Op de lijst staan Akbank, Bank Zachodni WBK, BBVA, BNP Paribas (Frankrijk), CaixaBank, Deutsche Postbank, Garanti, ING Bank, Intesa Sanpaolo, Isbank, mBank, Société Générale en UniCredit.

De app van de Spaanse Caixabank staat helemaal bovenaan het klassement, met een vrij indrukwekkende score: 86%. Waar heeft ze dat aan verdiend? Met functies als rekening- en transactiebeheer, een ingebouwde digitale portefeuille en mogelijkheden voor mobiele marketing en om mobiel in te schrijven op financiële producten.

Rivalen die enigszins in de buurt komen van de leider zijn de Poolse banken mBank en Bank Zachodni WBK. Zij onderscheiden zich door het eenvoudige traject voor de klanten en een dosis mobiele marketing. De Franse banken BNP Paribas en Société Générale zijn toonaangevend met hun tools voor budgetbeheer.

En de andere deelnemers? De meeste Europese banken uit de studie scoren goed inzake connectiviteit, het raadplegen van banksaldo’s en stortingen, maar verbeteringen zijn mogelijk. Volgens Forrester kunnen de Europese banken “de klantenbeleving verrijken door tools voor budgetbeheer ter beschikking te stellen of klanten te laten chatten met een adviseur”.