De Beurs in Kenia gaat mobiel

Op 13/09/14
Deel via

NIC Bank lanceerde onlangs een app waarmee klanten via hun smartphone aandelen kunnen kopen of verkopen. Niemand hoeft nog een buitenkans te missen in dit land dat een koploper is inzake mobiel bankieren.

De Keniaanse bank NIC Bank lanceerde onlangs een app waarmee klanten via hun mobiele telefoon toegang krijgen tot de financiële markten. Het is een primeur voor het land. “Dit platform om fondsen te verhandelen is flexibel en uiterst mobiel,” zegt een tevreden Catherine Karita, algemeen directeur van NIC Securities.

De app geeft geregistreerde klanten toegang tot de Nairobi Securities Exchange (NSE). Zij loggen met dezelfde hoge beveiliging in als voor het beheer van hun bankrekening. Opmerkelijk genoeg werd geen enkel platform over het hoofd gezien: de Now Mobile app kan worden gedownload voor iPhone, iPad, BlackBerry, Android en Windows Phone.

Dit is een nieuwe, grote stap vooruit nadat NIC Bank vorig jaar een app voor meer klassieke mobiele bankdiensten lanceerde. Met de nieuwe oplossing raadplegen klanten hun rekeningsaldo en de aandelenkoersen en ontvangen ze in real time marktupdates en adviezen.

In Europa ontwikkelde de specialist in online beursverrichtingen ProRealTime al een hele tijd geleden een mobiele interface die zonder app op elk toestel beschikbaar is via de site m.prorealtime.com. Net zoals op een pc presenteert deze analysetool in real time grafieken en lijsten. Hij geeft toegang tot markten waarop de gebruiker is ingeschreven. De mobiele versie laat dagelijks de evolutie op de grootste beurzen ter wereld zien.