De Bijbel voor producers, door Ableton

Op 08/06/15
Deel via

Voor de producers onder ons - je weet niet goed hoe je aan een nieuwe track begint? Welke BPM kies je? Wanhopig op zoek naar een catchy melodie? Ableton helpt je bij al deze vragen in hun eerste boekuitgave.

Ableton bracht onlangs het boek Making Music - Creative Strategies for Electronic Music Producers uit. Geen technische handleiding voor het computerprogramma, maar een creatieve hulp voor mensen die muziek maken met de computer - of dat nu met Logic, Ableton, Fruity Loops of Audacity is.


 
Je slaagt er niet in om de tientallen opzetjes waar je harde schijf van uitpuilt om te zetten in een track die langer dan anderhalve minuut duurt? De creativiteit wordt uit je brein gezogen bij het zien van het blanco opstartscherm van je DAW? Je muziek klinkt te vlak? Je hebt een goed idee maar weet niet waar te beginnen? Hoe bepaal je het BPM van een nieuwe track? Wanhopig op zoek naar een catchy melodie?
Making Music, een boek van schrijver en muzikant Dennis Desantis, biedt met 74 probleemstellingen, evenveel antwoorden die producers in de juiste richting kunnen duwen. In drie hoofdstukken - Problems of beginning, Problems of progressing & Problems of finishing - behandelt Desantis vraagstukken die verder gaan dan “Hoe werkt sidechain compressie?" of "Hoe maak ik een Skrillex-bass sound?”. Desantis legt de focus op de muziek en creativiteit, met andere woorden: de basis. Dat er vraag is naar dergelijke lectuur mag duidelijk zijn, de eerste druk was in twee minuten uitverkocht. Making Music dient niet enkel voor gefrustreerde muzikanten, die zich, opgezadeld met een writers block, suf staren op een computerscherm, maar bewijst ongetwijfeld ook zijn dienst voor muzikanten die benieuwd zijn naar andere inspirerende werkwijzen. Een aanrader. 

Meer informatie vind je hier!