De Galaxy S6 wordt uitgerust met 'Galaxy Pay'!

Op 23/02/15
Deel via

Het gerucht ging al dat Samsung met LoopPay zou samenwerken. De realiteit blijkt echter nog straffer dan dat: de constructeur heeft de onderneming gewoon overgenomen! ‘Galaxy Pay’ zit er dus aan te komen, terwijl op 1 maart de Galaxy S6 officieel zal worden voorgesteld.

We berichtten op 6 februari al over de ambities van Samsung om in de Verenigde Staten een antwoord te vinden op ‘Apple Pay’ . Slechts enkele dagen vóór het Mobile World Congress in Barcelona lijkt alles in een stroomversnelling te zijn gekomen. De overname van LoopPay door Samsung werd op 18 februari officieel bekendgemaakt.

Vanwaar die overname? Anders dan bij Apple, dat sinds oktober 2014 stap voor stap partnerships aangaat met kaartuitgevers, verkooppunten en de belangrijkste Amerikaanse banken, is LoopPay al technisch compatibel met 90 % van de handelszaken in de Verenigde Staten. Het biedt zowel mogelijkheden op het vlak van mobiel betalen als op het vlak van beheer van getrouwheidskaarten. Het maakt gebruik van een hybride systeem dat zich ergens halverwege bevindt tussen NFC (contactloos betalen) en de magneetstroken waarmee de meeste betaalkaarten in de Verenigde Staten nog zijn uitgerust.

Tot nog toe was de technologie beschikbaar voor Android en ook wel voor iPhone, maar dan via een speciale beschermende cover. De verplichting om gebruik te maken van zo’n relatief dikke cover die niet echt ‘cool’ oogt is allicht geen factor die de gebruiker sneller over de streep zal trekken. We hebben dan ook zo het vermoeden dat bij de voorstelling van de Galaxy S6, LoopPay netjes geïntegreerd zal zijn in het toestel, zonder de noodzaak om extra toebehoren aan te schaffen., Overigens liet Will Graylin, de grote baas van LoopPay, in een interview met Re/Code in december 2014 weten dat LoopPay ingebouwd zou worden in een smartphone met een ‘massale penetratiegraad’ overal ter wereld. Al is het natuurlijk wel zo dat in de startfase vooral de Amerikaanse markt toegang zal krijgen tot het toekomstige ‘Galaxy Pay’.

De laatste geheimen rond de Galaxy S6 en de integratie van LoopPay zullen op 1 maart eerstkomend onthuld worden.