De Natwest-app voor elke levensfase

Op 06/06/15
Deel via

Het RBS-filiaal wil breken met de traditie dat mobiele bankapps zijn gelinkt aan rekeningen en uitgaven. Het test momenteel oplossingen die op elke levensfase van de klanten zijn afgestemd. Waarom doet het dat?

NatWest test momenteel een reeks nieuwe bankapps bij klanten van twee kantoren in de oostelijke voorsteden van Londen. De apps sluiten aan bij het dagelijks leven van de klanten, zoals persoonlijk financieel beheer (dat klinkt logisch) en verhuizingen (al veel origineler).

De bank wil haar klanten begeleiden bij elke grote gebeurtenis in hun leven waaraan financiële aspecten vastzitten. Denk aan een geboorte, een huwelijk, de aankoop van vastgoed, een studie en zelfs een overlijden. Dat kan alleen maar als de bank dicht bij haar klanten staat, maar zonder haar oplossingen en producten op te dringen. Zo biedt de app Spendorama een reeks spelletjes rond uitgavenpatronen. Een van de uitdagingen bestaat erin om een hele dag niets uit te geven.

NatWest wil klanten erop wijzen hoe innoverend die aanpak is door ze aan te moedigen om de apps in de bankkantoren te downloaden. Sommige zijn nog niet helemaal klaar - ze zitten in de bètatestfase - maar dat doet er niet toe. Zo krijgt de bank onmiddellijk feedback van de klanten over de diensten die ze aanbiedt.

Phil Northey, Managing Director voor Londen en Zuidoost-Engeland, is ervan overtuigd “dat klanten op die manier middelen in handen krijgen om aan elke gebeurtenis het hoofd te bieden, van een geboorte tot de aankoop van hun woning. De banken hadden te veel de gewoonte om een app te ontwikkelen en dan maar af te wachten wat ermee gebeurt. Onze aanpak staat veel dichter bij de klanten. Door de apps in het bankkantoor aan te bieden, werken wij samen met onze klanten en krijgen wij hun mening over onze activiteiten.”