De nieuwe marketingpower van foursquare®

Op 20/02/13
Deel via

foursquare® heeft zijn gebruikerscharter onlangs wat bijgespijkerd. Het gaat om gunstige veranderingen voor marketingstrategieën van bedrijven, ook voor de bancaire en financiële sector.

foursquare® telt 25 miljoen gebruikers en 3 miljard check-ins sinds zijn lancering in 2009. Mettertijd is het sociale netwerk voor geolocatie uitgegroeid tot een nuttige tool voor merken om in contact te komen met de consument. De registratie door BNP Paribas Fortis van zijn 950 kantoren op foursquare® is daar een voorbeeld van.

Eind december upgradede foursquare® zijn platform en voerde het enkele veranderingen door aan zijn gebruikerscharter. Vanaf nu geeft foursquare® de volledige naam van de gebruiker weer op zijn profiel en kunnen professionals beter de recente activiteit bekijken van hun klanten op het net. In vele opzichten een pluspunt voor marketingcampagnes van bedrijven.

> Je kunt een naam koppelen aan een gezicht. Marketeers beschikken nu over de volledige naam van een klant en kunnen op die manier het profiel verfijnen, hun aanbod gerichter maken en betere beslissingen nemen.

> Je beschikt over meer gegevens. Toegang tot de check-ins van klanten over een hele dag in plaats van de afgelopen drie uur levert veel extra gegevens op die erg waardevol kunnen zijn.

Voor een bank die over meerdere kantoren beschikt bijvoorbeeld, is het makkelijker om de kwaliteit van de service in de gaten te houden. Er glipt op een hele dag geen enkel commentaar meer door de mazen van het net. Geen enkele klant blijft ‘in de kou staan’ omdat de bank zijn commentaar niet kon lezen. Het wordt zelfs mogelijk om de ervaring van de klant te verbeteren door hem regelmatig offertes of promoties te sturen op basis van zijn check-ins. De toegang tot een groter publiek is voor marketeers een extra reden om campagnes te voeren op geolocatienetwerken. Ze kunnen er namelijk gratis hun boodschappen verspreiden via de activiteitenstroom van de gebruikers. Bovendien kunnen ze een bericht posten voor klanten die zich in de buurt van een kantoor of de zetel van de bank bevinden.

foursquare® doet ook het belang van foto’s toenemen en verbeterde de functionaliteiten om commentaren te posten. Kwestie van het foursquare®-profiel van het bedrijf aantrekkelijker te maken en bovendien updates te vergemakkelijken en door te linken naar Twitter en Facebook.

Overtuigd? Dit zijn 10 manier om je business te promoten dankzij foursquare®.