De nieuwe Siri van de bank

Op 04/08/14
Deel via

Klanten van BBVA Compass kunnen binnenkort een babbeltje slaan met Kasisto. Net als Siri een persoonlijke en volledig virtuele assistent.

We hadden jou Lola, Nina, Lily en hun vriendinnen al voorgesteld, de nieuwe virtuele spraakassistenten van de banken en de verzekeraars BBVA, USA Bank en Geico. Enkele maanden terug ontwikkelde het bedrijf iBearSoft een app voor iPhone en iPad, Talking Bills. Een buitengewoon intelligent spraakherkenningssysteem dat je uitgaven ogenblikkelijk registreert.

Vandaag wil SRI een stap verder gaan. De start-up is trouwens geen onbekende. Hij verkocht Siri, de persoonlijke assistent van iPhone, aan Apple in 2010. Medeoprichter Dag Kittlaus trok bij Apple de deur dicht na de lancering van de iPhone 4S om zich over nieuwe projecten te buigen. Zo werd Lola, de kleine zus van Siri, geboren. De bank BBVA Compass in de VS adopteerde ze in 2012. De Amerikaanse dochter van de Spaanse groep is trouwens de partner van SRI in dit nieuwe avontuur. Ze luistert naar de naam Kasisto en wil converseren met de bank naar een ongeziene dimensie tillen dankzij kunstmatige intelligentie.

Het idee is Kasisto te integreren om de klant advies te geven via een conversatiesysteem zonder echte gesprekspartner, maar met een 100 % virtuele assistent. De interface is heel flexibel: hij kan tekst, schrift via aanraakscherm en spraakcommando’s aan. De gesprekken worden in een context geplaatst en de antwoorden worden gegenereerd vanuit zowel een database als vanuit een betere kennis van elke klant.

"Technologieën zoals Siri hebben de interactie met klanten via mobiele terminals ingrijpend veranderd ", stelt Norman Winarsky, VP van SRI Ventures. "Klanten verwachten nu een zo goed als menselijke interactie bij onlinegesprekken. Kasisto brengt die uitdaging tot een goed einde met een persoonlijker ervaring die rekening houdt met de context en met elke klant."