De nieuwe vrienden van BNP Paribas op het web

Op 02/09/15
Deel via

De Franse bank sluit deals met webreuzen en toonaangevende sociale mediaom zo op wereldschaal haar digitale aanwezigheid versterken. Dit is een primeur en een mooie zet die wij graag even toelichten.

BNP Paribas ondertekende tegelijk verscheidene akkoorden met Facebook, Google, LinkedIn en Twitter, die niet alleen voor Frankrijk gelden, maar internationaal.

Ze gaan over communicatie, marketing en natuurlijk klantenrelaties. “De smartphone is voor bankklanten ondertussen het belangrijkste instrument geworden om met hun adviseur te communiceren of hun rekeningen te beheren”, zegt BNP Paribas, dat met de vier technologiereuzen een gemeenschappelijk stappenplan voor een wereldwijze aanwezigheid heeft afgesproken.

De vier bedrijven en de bank hebben ook bepaald dat hun vertegenwoordigers regelmatig zullen vergaderen. Concreet heeft de samenwerking al de volgende resultaten opgeleverd.

1) Het akkoord met Google. BNP Paribas was de eerste bank in Frankrijk die in 2013 een klantenservice op Google+ lanceerde. Maar nu gaat alle aandacht naar YouTube, want Google+ heeft veel van zijn glans verloren. BNP Paribas noteert momenteel meer dan 28 miljoen views op de site.

2) Het akkoord met Twitter, een medium dat de bank ook gebruikt voor klantenservice. De samenwerking leidde in Frankrijk op 24 februari al tot de eerste jobdag #VotreJob.

3) Het akkoord met Facebook, waar BNP 3,6 miljoen volgers heeft. Het is de bedoeling om het voorbeeld van bepaalde filialen zoals TEB in Turkije te volgen, waar het mogelijk is om een rekening te openen op Facebook of via een smartwatch.

4) Het akkoord met LinkedIn zou meer mogelijkheden moeten bieden dan beloftevolle mensen aanwerven of het merk te promoten. Op dit professionele netwerk wil BNP Paribas klanten nauwer bij de bank betrekken en “social selling” gebruiken als nieuw middel om prospecten en klanten te werven. De pagina’s van BNP Paribas op LinkedIn hebben meer dan 430.000 leden.