De onvermoede bronnen van LinkedIn

Op 24/04/13
Deel via

LinkedIn is een van de communicatiekanalen van banken en financiële instellingen. Alleen gebruiken ze dikwijls slechts de basisfuncties van dat sociale netwerk. Om meer voordeel te halen uit LinkedIn zijn dit enkele stappen die financiële marketeers niet uit het oog mogen verliezen. Zowat 5.228 banken hebben een ‘company page’ op LinkedIn volgens de site The Financial Brand. Een pagina hebben betekent niet noodzakelijk dat ze ook up-to-date is. Of dat alle mogelijkheden van het professionele netwerk efficiënt benut worden en de communicatie en de marketing om het aantal followers te verhogen. Enkele tips…

Voeg een ‘Hero Photo’ toe aan je pagina. Een Hero Photo is het equivalent van de coverfoto op de timeline van Facebook. Twee derde van de financiële instellingen die aanwezig zijn op LinkedIn publiceren er niet. Hoewel LinkedIn minder pietluttig is dan Facebook en reclamebanners en foto’s met ingezette tekst toestaat. Dé gelegenheid om dynamische en opvallende beelden te gebruiken op de pagina.

Gebruik zeker de tabs ‘Producten’ en ‘Diensten’. Het kan logisch lijken, maar de meeste grote banken en financiële instellingen publiceren er … niets! Je zou durven denken dat marketingverantwoordelijken niet eens weten dat ze bestaan. Toch is dit een ideale plaats om topproducten te promoten of nieuwe mobiele apps. Het is zelfs mogelijk tot drie foto’s toe te voegen en een link die je followers doorlinkt naar meer info over je site. YouTube-filmpjes toevoegen is een andere mogelijkheid.

Gebruik de optie ‘Feature This Update’. Onder elke update die je publiceert, staat ‘Like’, ‘Comment’, ‘Share’, maar ook het minder bekende ‘Feature This Update’. Door op deze optie te klikken, plaats je de info automatisch bovenaan je gegevensstroom zodat die het eerste is wat je bezoekers te zien krijgen.

Beschouw LinkedIn niet als het zwakke broertje in de sociale media. Veel marketeers zijn geneigd LinkedIn en zijn werking links te laten liggen. Ze denken onterecht dat ze er geen publiek vinden. Nochtans staat LinkedIn van alle sociale netwerken op de tweede plaats als het gaat om het genereren van connecties voor financiële instellingen. Facebook is uiteraard nummer één, Twitter bezet de derde plaats en op vier vinden we YouTube.

Meer tips