De PlayStation Store is mobile friendly

Op 19/06/15
Deel via

Wist je dat je voortaan via je mobiele telefoon de PlayStation-account van je spelconsole kan herladen?

Deze nieuwigheid zal PlayStation-gamers die niet over een kredietkaart beschikken als muziek in de oren klinken. Zij kunnen onderdelen of uitbreidingen van games voortaan betalen via de factuur van hun telefoonoperator. Na Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en de Verenigde Staten is het nu de beurt aan België!

In de praktijk betekent dit dat het gekozen bedrag (tussen 5 en 30 euro) ofwel rechtstreeks van je beschikbare krediet afgaat, ofwel bij je volgende factuur komt als je een postpaid-abonnement hebt. En dit geldt voor elke content: muziek, films, games, apps en abonnementen.

De Belgische partner van Sony is momenteel Mobistar. Het systeem werkt alleen als de simkaart van je telefoon en je Sony Entertainment Network-account in hetzelfde land zijn geregistreerd, zodat je je portemonnee via sms kan bijladen.

Soms kan je ook via je PayPal-account betalen en dat is het geval in België. Om je account aan de PlayStation Store te linken, kan je de accountbeheerder op je PS3 of PS4 gebruiken of je webbrowser en een mobiele app inschakelen (beschikbaar op Android en iOS).