De SoMe-taal voor BNP Paribas

Op 05/07/12
Deel via

Virginie Fauvel is verantwoordelijke online banking bij BNP Paribas France en coördineert sinds kort ook de online banken van de Groep voor Europa. In een video-interview met een blogger schetst ze de grote principes van de communicatie van haar teams op de sociale netwerken.

In deze video van 8 minuten vertelt Virginie Fauvel over de grote principes waaraan de ‘sociale netwerkteams’ zich moeten houden wanneer ze op Twitter, Facebook of FourSquare via de pagina’s van BNP Paribas communiceren met klanten en prospecten.

1. Maak je altijd bekend “Als wij tussenkomen in een gesprek of antwoorden op een vraag, doen we dat altijd onder het merk BNP Paribas en nooit onder een andere naam. Wie het woord neemt op de sociale media spreekt dus altijd eerst in naam van BNP Paribas en pas dan in zijn eigen naam”.

2. Wees niet opdringerig Iedereen kan tussenkomen op de pagina’s van BNP Paribas, maar niemand is verplicht om te reageren als de bank antwoordt of informatie geeft. “Als de persoon niet wil reageren, dring dan niet aan. Dat is heel belangrijk”.

3. Onberispelijk taalgebruik Op sociale netwerken maak je geen schrijffouten en gebruik je geen sms-taal. “Wij zijn een instelling. Het is belangrijk dat we de spellingregels respecteren, ook al mag het op de sociale netwerken allemaal wat informeler. Dat is iets wat we allemaal moeten leren”.

Virginie Fauvel geeft in dit interview ook haar standpunt over hoe we moeten reageren op aanvallen en flauwe grappen die de bank of het bankberoep kunnen treffen (5’22) en over hoe het komt dat de ROI voor de activiteiten op de sociale netwerken tot op heden uitblijft (6’44).

Bekijk de video