De Triple Play van de mobile banking

Op 13/03/15
Deel via

Als banken zich in het mobiele avontuur storten, moeten ze aandacht hebben voor de Triple Play-strategie die eerder door de internetproviders werd bedacht. Ze doen dat nu nog te weinig.

Welk verband is er tussen telecomoperators en banken? Volgens Brian Hagan van GonzoBanker.com moeten ze allebei aan "triple play" doen. Bij de operators betekent dit dat ze hun klanten zowel een vaste lijn als tv-beelden en internettoegang aanbieden.

Kabeloperators beheersen tot in de finesses de kunst om producten aan hun klanten te verkopen. Het “triple play”-aanbod is een intelligente – en vaak overtuigende – tactiek om ons een waaier aan diensten onder één merk te verkopen. Klopt, maar waarom zou dit relevant zijn voor de banken?  

Niemand zal betwisten dat mobile banking nu vooral gebruikt wordt door hippe jonge volwassenen met een bovengemiddeld inkomen. Demografisch stemt dit overeen met de geliefkoosde doelgroep van de bankinstellingen. Om die doelgroep te overtuigen en concurrerend te zijn, moeten de banken tegelijk drie kanalen bespelen: computer, mobiele toestellen en tablets.

“Als het triple play-aanbod correct wordt aangeboden en beheerd, kan het de banken helpen om meer klanten te bereiken en te behouden zonder massale investeringen. De bank moet ervoor zorgen dat ze op de drie kanalen een defensieve strategie voert en dat haar kosten niet met een factor drie stijgen”, besluit Brian Hagan. Het zou immers vaak voorkomen dat banken hun leveranciers betalen voor gebruikers die hun mobiele app niet gebruiken of deze nauwelijks hebben gedownload …