Debetkaarten voor Uber-chauffeurs

Op 21/04/16
Deel via

Wie in San Francisco voor Uber rijdt, krijgt voortaan sneller zijn geld. Het wordt gestort op de … Uber-debetkaart van de chauffeur. Een woordje uitleg.

In Californië zijn er talrijke alternatieven voor de traditionele taxirit. Veel spelers zijn niet alleen op zoek naar nieuwe klanten, maar proberen ook voortdurend om de (zelfstandige) chauffeurs te verleiden. Die moesten bij Uber tot nu toe drie of vier dagen wachten op hun geld. Voortaan krijgen ze het onmiddellijk.

Uber sloot een partnership met GoBank om het proefprogramma “Instant Pay” te ontwikkelen, in de eerste plaats in San Francisco. Chauffeurs kunnen er nu voor kiezen om de betaling van een rit meteen erna op hun rekening te ontvangen, ongeacht het bedrag. Met een prepaid kaart beschikken ze onmiddellijk over hun saldo. Met de debetkaart nemen ze geld op aan een van de 42.000 automaten van GoBank in de Verenigde Staten of betalen ze hun aankopen.

Maandelijks wordt aan de chauffeurs ongeveer 8 euro kosten aangerekend, maar die vallen weg als ze minstens om de zes maanden een transactie uitvoeren.
 
Wayne Ting, General Manager van Uber in San Francisco, is ervan overtuigd dat dit betaalmodel “tot de hele Verenigde Staten en zelfs de rest van de wereld kan worden uitgebreid”, tenminste als het project verloopt zoals gepland.