Digit, de robot die voor jou spaart

Op 02/02/15
Deel via

Zou je het niet heerlijk vinden om zelf niet meer aan je spaargeld te moeten denken? Ook als een robot dat voor jou zou doen? Welkom in de wereld van Digit!

Beginnen sparen en je spaargeld beheren … gemakkelijk is het nooit. Gelukkig springt de artificiële intelligentie ons bij. In dit internettijdperk is het vertrouwde, spaarzame eekhoorntje … een robot geworden.

Wij hadden het hier al eerder over Acorns, een app die onze uitgaven met een betaalkaart naar de hogere eenheid afrondt. De kleine bedragen die telkens overschieten, gaan niet naar een goed doel, maar naar onze eigen “beleggingsrekening”.

Digit concentreert zich helemaal op het zuivere sparen. Daarvoor vraagt de jonge start-up uit San Francisco toegang tot je bankrekening (voorlopig kan dit enkel in de Verenigde Staten) om je profiel te kunnen analyseren (hoeveel geld geef je uit, waaraan, hoe vaak, …). Met een aantal algoritmen hevelt het systeem vervolgens automatisch bepaalde bedragen over naar je spaarrekening. Zelf hoef je dus helemaal niets te doen. Een typisch scenario is dat Digit om de 2 tot 3 dagen € 3,5 tot € 40 overschrijft. Je hoeft niet bang te zijn dat je in het rood zal gaan: de app haalt geen geld van je rekening als je een tijdje krap bij kas zit.

Deze video toont hoe Digit functioneert.

Je kan ook communiceren met Digit via sms. Elke dag ontvang je een bericht met informatie over je financiële situatie (saldo, bedragen die naar je spaarrekening zijn overgezet). De klant volgt de evolutie van zijn spaartegoeden ook op een heel sobere en eenvoudige website. Heb je plots geld nodig? Even sms’en en het geld komt terug op je lopende rekening. De transactie duurt maar 24 uur wat heel snel is in de VS!

Digit laat een onbeperkt aantal transacties toe, er is geen minimumbedrag en vooral: alles is kosteloos. Je spaarrekening is verzekerd tot $ 250.000 (€ 210.000).