Goedkoop op vakantie? Dit zijn de toppers voor 2018

Op 29/06/18
Deel via

Vakantieplannen smeden, je volgende reis uitstap uitstippelen: ideaal om je dag goed in te zetten. Of je nu gaat voor een sportieve, culturele of feestvakantie, in deze steden zit je gebeiteld, zelfs met een klein budget.

Rond deze tijd van het jaar is de kans erg groot dat iedereen in je omgeving op reis vertrekt of dat binnenkort doet. De hoogste tijd om zelf in actie te schieten en jouw volgende trip op poten te zetten. Om je budget binnen de perken te houden, kies je best een bestemming buiten het toeristische hoogseizoen. De kosten voor je vliegtuigticket, je verblijf en zelfs je dagelijkse uitgaven liggen een stuk lager. Wat dacht je van deze bestemmingen?

Van mei tot juli
Detroit, VS

Het perfecte alternatief voor het duurdere New York. Pakweg twintig jaar geleden had Detroit een allesbehalve goede reputatie, maar de stad is aan een wederopstanding bezig. Amerika’s Motor City kan tegenwoordig bogen op een reeks musea, galerijen en hippe horecazaken om u tegen te zeggen. Bovendien herbergt ze het grootste theaterdistrict van de States (op New York na natuurlijk). Probeer dus zeker een show mee te pikken in het historische Fisher Theatre of in het beroemde Fox Theatre. Ook muziekliefhebbers komen aan hun trekken in de stad waar Motown en techno het licht zagen. Duidelijk een must voor foodies, cultuur- en autoliefhebbers! 

Van augustus tot oktober
Santiago de Compostella, Spanje

Zelfs als je geen wandelfanaat bent, heeft Santiago de Compostella heel wat te bieden. Naast de eindbestemming van de beroemde pelgrimsroute ‘Camino de Santiago’ staat de hoofdstad van Galicië op de werelderfgoedlijst van de Unesco. In de buurt van de ronduit schitterende kathedraal hangt bovendien een magische sfeer. In de Rua do Franco vind je het ene lekkere restaurantje na het andere en ook aan gezellige bars geen gebrek. Neem zeker de tijd om te genieten van een glas albariño met een portie pulpo gallego. Als je gaat in augustus, probeer dan zeker een van de vele straatconcerten van het Festival Feito a Man mee te pikken. 

Van november tot januari
Chiang Mai, Thailand

De winter is het ideale seizoen om Chiang Mai en haar omgeving te bezoeken: de temperaturen overdag zijn aangenaam en het regent weinig. De historische stad, waar nogal wat expats wonen, is een fascinerende cocktail van moderne restaurants en kleurige bazaars. Bovendien is alles hier relatief goedkoop (een paar euro’s voor een khao soy, een noedelsoep met curry en kip). Als je hier toch bent, maak dan van de gelegenheid gebruik om een authentieke kookles te volgen. Ook aan typische, overdadig versierde tempels is hier geen gebrek. Trek de nodige tijd uit om een bezoek te brengen aan Wat Phra That Doi Suthep, een van de meest heilige sites van het Thaise volk. Het uitzicht over de rest van de stad is adembenemend. 

Jammer, deze heb je gemist dit jaar. Maar keep it in mind, volgend jaar heb je een nieuwe kans om hier naartoe te reizen! ;-)

Van februari tot april
Tanger, Marokko

Eerder iets voor volgend jaar, maar dat geeft je de tijd om je trip naar Tanger goed voor te bereiden. De stad spreekt al eeuwen tot de verbeelding van kunstenaars en avonturiers. Dit juweeltje aan de Marokkaanse kust is de toegangspoort tot Noord-Afrika. Het is heerlijk rondslenteren in de medina, waar afdingen een sport is. Ga zeker muntthee drinken in een van de vele, soms historische, cafés. De stad staat ook bekend voor haar nachtleven. Als je in deze periode in de buurt bent, loop dan even langs op het Salon International de Tanger des Livres et des Arts, dat dit jaar plaatsvond van 19 tot 22 april.