Exclusief: een totaal gestoorde 360° live session van Dope D.O.D.

Op 09/06/16
Deel via

In het midden van de ruines van het oude Solvay Chemicals gebouw in Brussel laat de Nederlandse groep laat zich van zijn zwaarste kant zien.

Er zijn weinig groepen die rap en hardcore/dubstep beats op zo’n goede manier weten te combineren als Dope D.O.D. De loodzware videoclip van “What Happened”, hun allereerste hit, reeg meteen na de release enkele jaren geleden miljoenen views aan elkaar. Hiermee was de toon gezet. Tegenwoordig is er niet veel aan deze succesformule veranderd: Peter Songolo werkt in de studio, Dr. Diggles draait de plaatjes en Jay Reaper en Skits Vicious doen hun eigen ding aan de mic – al heeft Dopey Rotten ondertussen de groep verlaten vanwege gezondheidsredenen.

Zelfs wanneer Dope D.O.D. normaal doet is het al redelijk gestoord. Wel, beeld je dan eens in hoe geflipt het zou zijn om ze bezig te zien in een 360° video. Kijk en oordeel zelf maar in deze nieuwe video voor de track “Rain of Terror 2”.


De muren moeten op hun grondvesten hebben gedaverd. Dat is in principe niet erg, want die worden binnenkort toch afgebroken. De locatie is namelijk de voormalige Solvay Chemicals fabriek in Elsene, aka 50.000m2 die binnenkort worden omgetoverd tot nieuwe appartementen. Voorlopig kan artiest Denis Meyers er nog zijn eigen ding doen – en zijn ding is graffiti. Met meer dan 1500 spuitbussen werden er de afgelopen maanden duizenden muurschilderingen gemaakt. Voor meer informatie over de artiest en zijn expo kan je hier terecht.

Wat Dope D.O.D. betreft: wat kunnen we na een nieuw album (“Acid Trap”), een tour met Limp Bizkit en collabs met o.a. Redman, Sean Price en Onyx nog meer verwachten van de Nederlandse groep? Meer en meer loodzware tracks, wees daar maar zeker van.