Doping voor je LinkedIn-pagina, dankzij LinkedIn Sponsored Updates

Op 25/09/13
Deel via

De aandacht gaat vaak naar de gesponsorde posts op Facebook, maar LinkedIn biedt met zijn LinkedIn Sponsored Updates een gelijkaardige dienstverlening. De perfecte keuze om te rekruteren of gewoon om een businesspagina een grotere zichtbaarheid te geven.

In juli heeft LinkedIn een functie ingevoerd en die komt vrij dicht in de buurt van wat Facebook aanbiedt : het publiceren van commerciële links en berichten tussen de recente berichten van de leden, ongeacht of deze over de geavanceerde functies van het netwerk beschikken of niet. Het verschil? De leden van LinkedIn verliezen geen tijd met het publiceren van vakantiefoto’s en lolcat-filmpjes. LinkedIn heeft het voordeel dat het zich toespitst op de professionele sfeer.

Eender welke onderneming kan een promotiecampagne starten door zich naar een centrale pagina te begeven. Het volstaat om een artikel aan te maken op de company page en op de knop ‘Sponsor’ te klikken. Men kan ook de functie LinkedIn Campaign Manager gebruiken om zonder voorafgaande content en zelfs zonder bedrijfspagina een campagne te lanceren.

Verschillende opties staan ter beschikking om een specifieke doelgroep te selecteren: plaats, leeftijd, diploma, naam van de onderneming, bedrijfscategorie, functie, school of universiteit, LinkedIn-groepen. Het aantal en het soort criteria bepalen de waarde van je campagne, waardoor het mogelijk wordt om een offerte op te stellen die rekening houdt met de duur en de toegekende budgetten. Hier vind je een volledige tutorial.

De geheimen achter een succesvolle gesponsorde post? - Denk na over een intrigerende titel die aanzet tot doorklikken en voeg foto’s toe waarmee je je onderscheidt van de rest van de publicaties. - Beperk je artikels tot één link, om verwarring te vermijden. - Waak over het juiste evenwicht tussen het menselijke en het professionele aspect. - Leden surfen op zoek naar de meest recente actualiteit, niet om een etalage vol koopwaar tegenover zich te krijgen. - De opties qua publiekskeuze zijn cruciaal.

Meer tips vind je hier

En het werkt! Zodra de publicatie een feit is, beschik je over de mogelijkheid om via een specifieke beheersruimte de impact van de campagne te meten, ook vanaf je mobiele terminal.

Een bedrijfspagina, waarop de onderneming links sponsort, genereert 45 % meer engagementen dan het gemiddelde en dergelijke percentages zijn op Facebook en Twitter onmogelijk te bereiken, onder meer vanwege het grote verschil in motivatie van bezoekers en leden. Op LinkedIn is de motivatie al bij al hoofdzakelijk professioneel.