Downhillen op mijn eigen longboard

Op 16/12/14
Deel via

Samen met longboard fanatic Jasper Aelvoet en illustrator Sander Heremans maakten we onze eigen longboards!

Een longboard? Het lijkt op een skateboard, maar terwijl het bij die laatste vooral om tricks gaat, draait het bij longboards meer om de kick van heerlijk cruisend een helling afdalen. Ook wel eens downhillen genoemd. Tijdens de workshop “Create your personal longboard” in de Hello pop-up gingen we aan de slag en maakten zelf zo’n ubercoole longboard!

We kunnen ons geen beter dream team voorstellen dan longboard fanatic Jasper Aelvoet en illustrator Sander Heremans om ons hierbij te helpen. De workshop bestaat uit 3 delen: het maken van de longboard, daarna de personalisatie en als laatste nog de finetuning. 

Na een woordje uitleg is het tijd om de handen uit de mouwen te steken. Met potlood ontwerpen we de vorm van onze longboard op een vel papier om die vervolgens op het hout over te tekenen. Dan volgt the real deal: je longboard uitzagen met een automatische zaagmachine. Gelukkig is Jasper erbij om een handje toe te steken. 

We werken de board verder af door de rafels en ongelijkheden weg te werken. Eerst lekker makkelijk met een schuurmachine en vervolgens fanatiek met de hand de kantjes en boordjes als finish-up. Bloed, zweet en tranen zo’n board maken, maar we hebben het al snel onder de knie. 

“Dat we alles zelf mochten doen en vanaf nul beginnen had ik niet verwacht. Bedankt Jasper en Sander!”


Dan is het tijd voor de creatieve uitdaging. We halen onze inspiratie uit een boek en bij Sander zelf uiteraard! Hij helpt ons met de personalisatie van het board en geeft tips over kleureffecten, vormgebruik en 3D-visualisatie. Onze ideeën zetten we om in een sjabloon die we op het board spuiten. Je moet je hoofd erbij houden, want het spuiten gaat in etappes.  Eerst de donkere laag en dan een lichtere laag. Vervolgens het board eventjes laten drogen en de volgende sjablonen erop spuiten. It’s a dirty job, but someone’s got to do it. Het resultaat is al de moeite meer dan waard!

Nadat het board helemaal droog is, gaat de griptape erop en zijn we klaar voor de verdere afwerking. We kiezen onze vorm van voetstuk en plakken die stevig op het board. Nog twee maal vier gaatjes boren om de wieltjes vast te schroeven en klaar is kees! 

Wat een dag! Zelfs Jasper en Sander zijn fier op onze zelf gemaakte longboards. En iedereen is klaar om met een mooi kerstcadeau voor zichzelf naar huis te cruisen!