E-sporter Zakaria Bentato: wij zijn fan!

Op 04/10/17
Deel via

Zakaria is de eerste officiële e-sporter van RSC Anderlecht. Hij zal de club vertegenwoordigen op FIFA17 (en 18) in wedstrijden wereldwijd!

Een professionele e-sporter doet aan sport op een heel aparte manier: hij of zij speelt sportgames.
En daar is Zakaria Bentato, 21 jaar, een krak in.
In het voorjaar werd hij uit meer dan 3.500 e-sporters geselecteerd voor de job van officiële e-sporter bij RSC Anderlecht. Voortaan vertegenwoordigt hij de club op nationale en internationale wedstrijden van het alom bekende voetbalspel FIFA17.

Wat zijn z’n troeven?

Naast zijn super gespierde duimen en een geweldig spelinzicht is ook zijn sportieve houding een grote troef. Hij draagt als geen ander de normen en waarden uit van RSC Anderlecht. En dat op zijn leeftijd … Zijn rugnummer 96 verwijst naar zijn geboortejaar.
Zakaria wordt beschouwd als een volwaardig lid van de club en kan dus, net als de andere voetbalspelers, rekenen op de ondersteuning die hoort bij een topsporter: professionele infrastructuur, trainingen en medische opvolging. En dat alles combineert hij met zijn studies Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Université Saint-Louis.
E-sport vindt z’n oorsprong in Zuid-Korea, maar heeft sinds enkele jaren zijn weg gevonden naar de internationale sportwereld. In het buitenland zijn al verschillende e-divisies opgestart. In ons land zijn RSC Anderlecht en Standard Luik de eerste clubs met een officiële e-sporter.

En wat is onze rol in het verhaal? 

Wij zijn overtuigd van Zakaria’s talent en zijn dan ook hoofdsponsor voor het seizoen 2017 - 2018. We geven hem de nodige financiële steun om zijn droom waar te maken.
BNP Paribas Fortis, onze grote zus, sponsort RSC Anderlecht. En wij steunen hun eerste e-sporter. Logisch, toch?!
Bij Hello bank! beleven we de wereld van het gamen vanop de eerste rij. We volgen de digitale evoluties en uitdagingen op de voet, spelen in op wat leeft en helpen zo anderen hun dromen waar te maken en hun eigen verhaal te schrijven …
We kunnen dan ook niet wachten om aan dit avontuur te beginnen. En jij, jij profiteert mee! We hebben tal van evenementen en wedstrijden voor jou in petto, echt waar!