eCab, de app om een taxi te reserveren en te betalen

Op 08/06/14
Deel via

De Brusselse Taxis Verts werken nu ook met de eCab-app voor iPhone en Android. Voortaan bestel je je taxi met je smartphone en betaal je met je kaart zonder ze uit je portefeuille te halen.

Iemand aan de lijn krijgen in een callcenter van een taximaatschappij is niet altijd evident. En dat gebeurt meestal wanneer je dringend een taxi nodig hebt! Met eCab creëer je een profiel en valideer je een Belgisch telefoonnummer. Daarna kun je via de app een taxi bestellen in Brussel en in je eigen regio. Er bestaan twee formules: eCab Easy, om een taxi te bestellen met een mobiel toestel, en eCab Zen, waarmee je bovendien je taxirit elektronisch kunt betalen door je debetkaartgegevens te vermelden wanneer je je profiel aanmaakt.

De eCab-app is gratis. Taxis G7, de grootste Europese maatschappij met 7.600 leden,  lanceerde hem in Parijs. Je registreren volstaat om de app in alle deelnemende steden te gebruiken, onder meer in Brussel. De app wil het imago en de service van taxi’s opkrikken door zich te baseren op het recept van Uber in verschillende steden over de hele wereld.

In maart van dit jaar startte Uber in Brussel met Uber Pop, een carpoolingdienst. Al snel werden de voertuigen met chauffeur verboden door de lokale overheden.

De sterkte van Uber, waarop eCab zich inspireerde, heeft te maken met enkele sleutelfuncties:

- de mogelijkheid om op een kaart de beschikbare taxi’s weer te geven en de wachttijd  in real time te kennen;
- de mogelijkheid om een taxi te bestellen en op een kaart te zien hoe hij zich in jouw richting beweegt;
- het toekennen van een evaluatie aan de bestuurders en gebruikers om het profiel van elkeen beter te kennen;
- de afwezigheid van contant geld: de transactie verloopt elektronisch en de gebruiker krijgt een volledig reçuutje na de rit (met vermelding van de naam van de chauffeur, de afstand, de som, het afgelegde traject op een kaart).

Het voordeel van eCab voor de Brusselaars is dat je voortaan een mobiel toestel kunt gebruiken om een taxi op te roepen en te betalen. Je kunt eCab voor jezelf gebruiken, maar ook om de rit van een kind of familielid te betalen. De app is beschikbaar voor 
iPhone en Android.