Een bank die gelooft in de ‘mobile film’

Op 31/12/14
Deel via

BNP Paribas is partner van het Mobile Film Festival. Cineasten krijgen de kans om producties in te sturen die zij met hun mobiel toestel hebben gemaakt volgens het principe: ‘1 Mobile, 1 Minute, 1 Film’.

Vijf jaar geleden werd de bank BNP Paribas in Frankrijk een partner van het Mobile Film Festival. Ze bevestigde hiermee dat ze enerzijds mobiele technologieën wil ondersteunen en anderzijds filmproducties aanmoedigen. Dit doet de bank trouwens ook in België.

Het Mobile Film Festival steunt, promoot en begeleidt filmmakers die mobiele toestellen gebruiken. Ook dit jaar is de jury samengesteld uit talrijke prominenten uit de filmwereld, onder wie regisseurs, acteurs en producers. Nieuw voor de editie 2015 is de oprichting van de Mobile Film Academy, die door BNP Paribas wordt gesponsord. Deze Academy wil talenten ontdekken en begeleiden, opleidingen laten volgen en in contact brengen met professionals uit de sector.

Wat doet de bank concreet? De regisseur van de beste mobile film ontvangt een beurs van 15.000 euro om een kortfilm te maken en krijgt bovendien ondersteuning van een producer. De winnende regisseur moet in ruil daarvoor in de loop van 2015 een kortfilm maken, die op de volgende editie van het Mobile Film Festival wordt vertoond.

Regisseurs kunnen tot 5 januari 2015 hun films uploaden op de website van het Mobile Film Festival. Vanaf 13 januari krijgen publiek en jury de kans om uit 50 geselecteerde films de beste te kiezen. De prijs wordt op 10 februari 2015 in Parijs uitgereikt.

Bezoek de officiële website of download de mobiele app (Android en iPhone).