Een bankkaart naar het voorbeeld van uw Facebookprofiel

Op 25/09/13
Deel via

Een bankkaart personaliseren is al lang niet meer origineel. Alhoewel… La Caixa stelt een nieuwe dienstverlening voor die uitgaat van de massale interesse van jongeren voor sociale netwerken in het algemeen en Facebook in het bijzonder.

Hoe kan men zijn klanten een nieuwe en originele dienstverlening aanbieden en hun ondertussen listig en zonder dat het opvalt een hoop interessante informatie ontfutselen? Wel, volg gewoon het voorbeeld van La Caixa. In augustus van dit jaar heeft de bank zijn klanten het voorstel gedaan om hun bankkaart te personaliseren aan de hand van de informatie die ze delen op Facebook. Via de website van La Caixa geeft een klant de bank toegang tot zijn Facebookprofiel. De bank analyseert daarop de beschikbare informatie, waaronder sportbeoefening, gemaakte reizen, vaakst gelikete onderwerpen... en doet een voorstel met een selectie van maximum negen visuals (uit een catalogus van in totaal 250), die de bankkaart(en) van de klant in de toekomst zouden kunnen sieren.

Deze dienstverlening is uiteraard ook een nieuwe manier voor La Caixa om big data in te zamelen. Weinig kanalen zijn op dat vlak zo interessant als Facebook. We schreven eerder al in een post over big data dat het analysesysteem van het sociaal netwerk maar liefst 2,5 miljard bijdragen verwerkt en ruim 500 terabyte aan data, elke dag!

La Caixa heeft van die nieuwe dienstverlening op Facebook gebruik gemaakt om een nieuwe toepassing te ontwikkelen, waarmee het de mogelijkheid biedt om, rechtstreeks op het sociale netwerk, een bankkaart te bestellen. De consument kan ervoor kiezen om een bestaande kaart te vervangen, een nieuwe te bestellen of te opteren voor een prepaid kaart voor zichzelf of voor een vriend. En vanzelfsprekend kan hij meteen een van de voorgestelde visuals kiezen om de kaart ermee te personaliseren!

Voor meer informatie