Een bankkantoor in het vliegtuig

Op 19/09/15
Deel via

In Groot-Brittannië knipte Richard Branson het lint door van een nieuw kantoor van de bank Virgin Money. Welkom aan boord van de lounge van een luchtwaardig bankkantoor …

Virgin Money biedt financiële diensten aan in Australië, Zuid-Afrika en het Verenigd Koninkrijk: kredietkaarten, spaar- of beleggersrekeningen en zelfs hypothecaire leningen. Het zesde kantoor – eigenlijk moeten we “lounge” zeggen – ging onlangs open aan Haymarket in Londen. Wat je er ook van vindt, origineel is het in elk geval. Kijk zelf maar!

Op de benedenverdieping krijgt comfort voorrang: je kijkt er tv, raadpleegt bankinformatie op touchscreens of ontspant voor een enorm aquarium. En er is nog meer … We zijn het misschien vergeten, maar Virgin was oorspronkelijk een luchtvaartmaatschappij in Europa, tot aan de fusie met Brussels Airlines. Buiten Europa zijn Virgin America en Virgin Altantic nog altijd een begrip in de luchtvaart. En als je je thuisvoelt in het luchtruim, is het maar een kleine stap om een vliegtuigcabine na te bootsen in een kantoor van Virgin Money in Londen

Stap je mee in de lift naar de kelderverdieping van Virgin Money aan Haymarket? Hier komen we plots in een andere wereld terecht, met een aparte sfeer voor een bankkantoor. Je gelooft je ogen niet …Nee hoor, je droomt niet! Dit is de exacte reproductie van een vliegtuigcabine, inclusief lichtjes in de vloer en een bagagecompartiment boven je hoofd. Stap de cockpit binnen - hier mag het - en ontdek … een speelkamer voor kinderen.

De excentrieke Richard Branson, de legendarische baas van Virgin, heeft niets aan het toeval overgelaten. Zoals in om het even welke andere lounge hebben klanten recht op een drankje, gratis wifi, tv-schermen, de kranten van de dag en een iPad. Ze kunnen er zelfs een simulatie bijwonen om minder bang te zijn als ze het vliegtuig nemen.