Een bankkantoor op Facebook

Op 10/12/14
Deel via

De Commercial Bank of Dubai lanceerde onlangs een nieuw virtueel bankkantoor. Je vindt het heel makkelijk als je … langs Facebook binnenstapt. Wat is er zo anders aan?

In Dubai lanceert de CBD het eerste virtuele bankkantoor op Facebook. De bank is er rotsvast van overtuigd dat hier een enorm potentieel ligt. De Verenigde Arabische Emiraten hebben 3,6 miljoen Facebook-gebruikers, die gemiddeld vijf keer per dag de site raadplegen, de eerste keer meestal ... 15 minuten nadat ze wakker geworden zijn.

De CEO van de CBD, Peter Baltussen, zegt dat “je moet erkennen dat steeds meer mensen sociale media gebruiken en dat klanten ook van de banken eisen dat ze op dit kanaal gaan zitten.”

Dit innoverende kantoor van de Commercial Bank of Dubai biedt diverse functies: klanten kunnen hun rekeningen bekijken, de facturen van hun kredietkaart betalen, geld overschrijven tussen rekeningen en rechtstreeks vanuit het sociale netwerk, via een Facebook-app, de meest recente transacties raadplegen. Momenteel is dit ongetwijfeld een soort laboratorium, met een nog vrij summiere dienstverlening.

Om alle verrichtingen te beveiligen moeten klanten toch hun bankrekening koppelen aan hun Facebook-profiel. De gegevens worden zorgvuldig gecontroleerd. Je moet onder andere ook een wachtwoord op je mobiele telefoon versturen om de dienst te gebruiken.

Deze aankondiging komt enkele maanden na de lancering van op Twitter gebaseerde bankdiensten door de Kotak Mahindra Bank in India. De klanten van deze bank kunnen voortaan via hun microblogging-account hun saldo bekijken en niet-financiële transacties uitvoeren. Ze beschikken in totaal over 21 diensten, zoals cheques bestellen of de meest recente transacties checken. De antwoorden ontvangen ze natuurlijk … met een privébericht.