Een “easy button” om te betalen

Op 27/06/15
Deel via

SimplyTapp wil met een “easy button” de wereld van de mobiele betalingen op zijn kop zetten. Hoe gaat die knop eruitzien? Dat weten we niet … Toch al een preview.

Flexibiliteit, distributie en beveiliging: die drie ordewoorden zouden mobiel betalen succesvol moeten maken. Dat gelooft in elk geval Ted Fifelski, de oprichter van SimplyTapp. Hij vindt dat er een “easy button” moet komen, met een dubbel doel: het werk van ontwikkelaars vergemakkelijken en klanten een vast herkenningspunt bieden.

Hij verklaarde dit in een interview aan Pymnts.com.

“Wij werken momenteel aan een absoluut geniale functie. Volgens ons gaat die de mobiele handel de komende jaren een boost geven, zowel voor de handelaars als de financiële instellingen. Verwacht van mij niet dat ik hier de naam van ons project verklap, want het is top secret, maar wij noemen het intern de ‘easy button’. Wij willen het voor handelaars en banken uiterst eenvoudig maken om een mobiele betaalfunctie aan te bieden, zonder te investeren in de aankoop van terminals of complexe en dure beveiligingsoplossingen. Wij geloven in een actief ecosysteem, dat vooral ook voor iedereen toegankelijk is!” (Met dit laatste bedoelt hij dat het ontsnapt aan de controle van grote spelers als Google, PayPal of Apple).

Maar waarom eigenlijk een knop? De reden ligt voor de hand. Als je op een website het PayPal-logo ziet, ben je dan niet gerustgesteld over de beveiliging? Bovendien weet je dan dat je geen formulieren moet invullen en geen kaartnummers prijsgeven. De “easy button” zou volgens hetzelfde principe functioneren, maar dan in een open omgeving.

Wordt vervolgd …