Een goed gevulde Amazon-portefeuille!

Op 07/09/14
Deel via

Eind juli pakte Amazon uit met een nieuwigheid: de “Amazon Wallet”. Deze mobiele portefeuille is een app met plaats voor je klantenkaarten en binnenkort ook je betaalkaarten. Waarom?

Koop je al eens een Android-app via Google Play of de Amazon App Store? Dan heb je misschien gemerkt dat je voortaan ook kan betalen met je “Amazon Wallet”. Die houdt de nummers van je kredietkaart en klantenkaarten bij. Amazon wil nog veel verder gaan in die richting en lanceert nu de mobiele app “Amazon Wallet”.

De app kan in de Verenigde Staten al gratis worden gedownload op Google Play of in de Amazon App Store. Het bedrijf installeert de app ook op zijn Kindle Fire tablets en zijn Kindle Fire Phone.

De Amazon Wallet zit in de Verenigde Staten nog in een testfase. Qua gebruik verschilt hij niet zoveel van het aanbod van twee concurrenten. Om te beginnen is er Google met zijn “Google Wallet” (eveneens met een mobiele app voor iPhone en Android). De tweede concurrent is natuurlijk Paypal. Met hun systeem beheer je voortaan niet alleen je overschrijvingen, maar voer je ook transacties uit in verkooppunten van partners. En die worden steeds talrijker. Amazon kan die stap vandaag nog niet zetten, maar dat is maar een kwestie van tijd. De “Amazon Wallet”-app die op 17 juli werd gelanceerd, dient om klantenkaarten en andere lidkaarten te bewaren, zodat je ze altijd binnen handbereik hebt op je smartphone. Je hoeft daarvoor alleen je Amazon login en wachtwoord correct in te voeren.

Deze beperking is eigenaardig. Met een Amazon-account voer je vandaag al heel eenvoudig betalingen op het web uit. Niemand twijfelt eraan dat de 68 partners met wie het bedrijf uit Seattle een akkoord heeft gesloten binnenkort eveneens deze betaalfunctie zullen kunnen gebruiken. Amazon-gebruikers hebben al lang veel vertrouwen in het bedrijf, dat bekendstaat voor zijn kwaliteitsvolle klantenservice. En dat is natuurlijk een grote troef voor het bedrijf. Het zou hiermee zijn concurrenten de loef kunnen afsteken door de kaart te trekken van de betrouwbare partner voor mobiele betalingen.