Een prepaid business MasterCard

Op 04/05/15
Deel via

Precies daar gaat het over bij Bento, een start-up uit San Francisco die een prepaid MasterCard lanceert op maat van KMO’s, zelfstandigen en kleine handelszaken.

Wie de gelukkige bezitter van een bedrijfskredietkaart is, komt soms in de verleiding om de uitgaven een beetje de pan te laten uitswingen. Bento for Business maakt daar een einde aan met een prepaidkaart zoals particulieren er ook een hebben: waar geen euro (of dollar) te veel opstaat.

Farhan Ahmad en Sean Anderson richtten Bento for Business op in San Francisco. In deze start-up zijn nu 8 werknemers actief. Hun prepaid business MasterCard is bedoeld voor kleine organisaties die uitrusting, verbruiksartikelen en diensten moeten kopen of reiskosten betalen.

De bedrijfsleider wordt portefeuillebeheerder. Hij verleent zijn medewerkers de toestemming om geld uit te geven. Hij kan een dagelijkse of wekelijkse limiet instellen, op bepaalde dagen transacties onmogelijk maken en zelfs bepaalde soorten aankopen blokkeren (goederen, diensten, vervoer, benzine). Hij beheert het hele systeem online in de cloud via een eenvoudig webpagina en een mobiele app.

Bento heeft op kousenvoeten een mooie krachttoer uitgehaald door in februari bijna 2,5 miljoen euro op te halen. De prepaid MasterCard is sinds begin maart in de Verenigde Staten beschikbaar voor ondernemers, zelfstandigen en KMO’s. Het systeem zal zeker inspiratie opleveren voor Europa.