Een prepaidbank en daarmee basta!

Op 07/02/15
Deel via

In de Verenigde Staten gebruiken bijna 3 jonge volwassenen op 5 momenteel een prepaid-betaalkaart. Deze uitgesproken trend houdt verband met een nieuwe vorm van bankrelaties, die uitsluitend via smartphone en tablet verlopen.

Eind 2014 publiceerde de Mercator Advisory Group een lijvig rapport over het verschijnsel van de prepaid-bankkaarten in de Verenigde Staten. Wij hebben het aandachtig voor jullie gelezen.

Vorig jaar kocht 56% van de Amerikaanse volwassenen een prepaidkaart (tegenover 47% in 2012). Vooral jonge volwassenen tussen 18 en 34 jaar betalen graag op deze manier. In 2013 had 3 op 5 onder hen zo’n prepaidkaart op zak. Nu bedraagt die verhouding al 2 op 3. Heeft dit te maken met de groei van het mobiele internet? Het staat in elk geval vast dat 2 smartphonegebruikers op 3 een prepaid-betaalkaart hebben gekocht en bij mensen met zowel een tablet als een smartphone is dat zelfs 3 op 4. In de wereld van de mobiele betalingen is dit dus vaak het belangrijkste betaalmiddel.

Daarbij mag je niet uit het oog verliezen dat prepaidkaarten in Noord-Amerika veel meer zijn dan waardebonnen voor een bepaald merk. Uit de studie van 2014 blijkt dat ze steeds meer worden gebruikt om voordelen, kortingen, incentives, terugbetalingen of zelfs een loon mee te verkrijgen. Het zijn dus bijna volwaardige lopende rekeningen geworden … maar dan wel met lagere kosten.

Wat vinden (jonge) consumenten zo verleidelijk aan deze kaarten? Volgens Karen Augustine, hoofd CustomerMonitor-onderzoek bij Mercator Advisory Group, “beschikken veel consumenten weliswaar over een lopende rekening, maar vinden ze prepaid-bankkaarten toch aantrekkelijk. Ze groeien uit tot een zeer flexibel instrument voor financieel beheer dat toch een vooropgesteld budget respecteert (een bedrag dat gereserveerd voor betalingen, bijvoorbeeld). Zo hoeven consumenten niet systematisch hun kredietkaart boven te halen en vermijden ze schulden. Deze zogeheten “prepaid buyers” zijn jong, mobiel en geconnecteerd.” Zij vinden vooral de functies om mobiel te bankieren en de hogere veiligheid aantrekkelijk.