Een webchat met je bankier

Op 14/01/15
Deel via

Barclays biedt zijn klanten sinds 8 december video-bankdiensten via een app voor smartphones en tablets. De bank wil zo een hechtere interactie met haar klanten.

De “Financial Times” onthulde de plannen van Barclays om een dienst voor videoconferencing in Groot-Brittannië in te voeren. Klanten kunnen hiermee ook buiten de kantooruren face-to-face contact hebben met hun adviseur, vergelijkbaar met Skype.

Het project heeft de bank al enkele tientallen miljoenen euro’s gekost. Waarom hecht ze hier zoveel belang aan? Tijdens een recente herstructureringsgolf werden talrijke fysieke kantoren gesloten. CEO Steven Cooper: “Dit is een scharniermoment voor onze klantenrelaties in het Verenigd Koninkrijk. Voortaan zijn het niet meer onze eigen regels die tellen bij onze klantencontacten, maar wat zij nodig hebben, op de plaats en het tijdstip ideaalvoor hen. Een hele omwenteling!”

De dienst is al sinds december vorig jaar beschikbaar voor het segment “Premier” en begin januari werd hij uitgebreid naar hypotheekleningen en vermogensbeheer. Eind 2015 kunnen alle retail banking-klanten er gebruik van maken. Het call center in Sunderland, in het noordoosten van Engeland, zal 24/7 bemand zijn.

Om de videodienst te gebruiken heb je de app van Barclays voor Android, iPhone of Windows Phone nodig. Als je een plugin voor je browser installeert, kan je de bankadviseur ook via je pc bereiken. Om het systeem in te voeren ging de bank een partnership aan met tokbox, een software-ontwikkelaar uit Silicon Valley die gespecialiseerd is in videoconferencing via het web.

Barclays is de eerste Europese bank die zich in dit avontuur stort, maar ook andere instellingen werken eraan, meldt de Financial Times. Zie jij dat wel zitten, een beetje videochatten met je financieel adviseur vanuit je luie stoel?