Eerste app ter wereld voor Google Glass!

Op 27/11/13
Deel via

Het is een ontwikkeling van Banco Sabadell. Concurrenten mochten dan wel een tipje van de sluier hebben gelicht over hoe een bank er door een Google-bril kon uitzien, geen enkele was tot nu toe naar buiten gekomen met een concrete app. De Spaanse bank heeft er nu een klaar. In mei postte de Oekraïense bank PrivatBank een filmpje op YouTube over de functies die ze wilde ontwikkelen voor Google Glass. Enkele maanden later zoomen we in op de intentie van het bedrijf LevelUp om nog een stapje verder te gaan met een app voor mobiel betalen aan de hand van de Google-bril. Al komt er niets concreets. Tot vorige maand, toen het bij Banco Sabadell als volgt luidde in een persbericht: “Onze app is klaar! We zijn de eerste bank ter wereld die haar eigen app voorstelt voor dit toestel.”

Met de app kunnen gebruikers op het internet en diverse transacties uitvoeren door enkel hun stem te gebruiken. Zo kan een klant 7 dagen op 7 en de klok rond in contact staan met het callcenter van de bank via een videoconferentiesysteem. Om gênante situaties te vermijden, ziet de operator enkel wat ook de drager van de bril zit. Een verwittigd man … De klant kan ook het saldo van zijn rekening en de recentste transacties raadplegen. Daarnaast kan hij bijvoorbeeld de dichtstbijzijnde geldautomaat zoeken dankzij een wegwijzersysteem op basis van augmented reality.

Deze functies werken vandaag al, aan de integratie van de service ‘Instant Check’ wordt  nog gewerkt. Waarover gaat het? Een dienst om cheques te deponeren. Om de verrichting uit te voeren, volstaat het naar de cheque te kijken met de Google Glass en luidop ‘Deposit Check’ te zeggen!

Interessant detail: Banco Sabadell heeft haar app niet zelf ontwikkeld. Ze heeft een beroep gedaan op het bedrijf Droiders in het kader van haar ondersteuningsprogramma voor Spaanse starters dat naar de naam BStartup luistert en bedoeld is om spelers van buitenaf in staat te stellen financiële apps te ontwikkelen voor mobiele platformen. Op die manier kan Banco Sabadell rechtstreekse investeringen in technologieën waarvan het succes onzeker is, beperken.

Ook andere banken zoals Wells Fargo en Bank of America zijn nu volop bezig met het ontwikkelen van apps voor de Google Glass (al komen die pas volgend jaar op de markt).

Meer info

Video Google Glass PrivatBank Ons artikel over he project PrivatBank Ons artikel overLevelUp en de Google Glass De bericht van Banco Sabadell