Eindelijk augmented reality bij Westpac

Op 29/12/14
Deel via

De Nieuw-Zeelandse bank lanceert eindelijk haar mobiele bankapp die gebruik maakt van augmented reality. Met de fotosensor van je toestel en je bankkaart krijg je informatie over je bankactiviteiten.

Wij hadden het er al in september 2014 over en nu is het zover: de innoverende Westpac-bank heeft haar mobiele app voor augmented reality met een beetje vertraging gelanceerd. Klanten krijgen hiermee financiële informatie op hun scherm, gewoon door de camera van hun mobiele telefoon en hun bankkaart te gebruiken. iPhone-gebruikers kunnen er al mee aan de slag en Android volgt binnenkort.

De Chief Digital Officer van de bank, Simon Pomeroy, legt het syteem uit aan Finextra: “Nadat een klant de app heeft gedownload en geïnstalleerd, hoeft hij alleen maar zijn krediet- of debetkaart voor de camera van zijn telefoon te houden. Hij krijgt dan meteen informatie in 3D over de stand van zijn rekeningen en de bewegingen erop.”

Elke transactie kan worden geïdentificeerd (en geografisch gelokaliseerd) met tekeningetjes (bijvoorbeeld en vliegtuigje voor een vliegtuigticket). 3D-grafieken geven een overzicht van de uitgaven en inkomsten om je budget beter te beheren. Westpac zal binnenkort nog functies toevoegen, zoals overschrijvingen of betalingen tussen rekeningen. Je kan de camera ook gebruiken om een kantoor of geldautomaat in de buurt op te sporen. Deze video maakt alles duidelijk. Opmerkelijk genoeg is het idee voor deze app afkomstig van de “Westpac Global App Challenge” die de bank in 2013 had georganiseerd. Ze wou de meest innoverende mobiele bankapp aan haar klanten aanbieden. Zonder de wedstrijd zou het idee misschien nooit zijn ontwikkeld. Een mooi voorbeeld van gezamenlijke creatie.

De verdere ontwikkelingen die voor deze app in de pijplijn zitten, zijn een mobiele betaaloplossing en een oplossing om bij de aankoop van vastgoed de lening te beoordelen.