Facebook-account en bankrekening worden vrienden

Op 27/11/13
Deel via

Klanten van de Indische bank ICICI wacht een nieuw vriendschapsverzoekje. Met ‘Pockets’ wordt de sociale kracht van Facebook aangewend ten dienste van de bankrekening.

In India telt Facebook 82 miljoen leden, van wie 40% jonger dan 30 jaar. Logisch dus dat een bank als ICICI Bank van start gaat met een echte online bank via het sociale netwerk.

Met ‘Pockets’, zo heet de online bank, kunnen klanten hun financiële verrichtingen beheren met behulp van hun Facebook-account. De applicatie biedt een groot aantal functies die vrij uniek zijn in hun genre: van online beheer van je rekening via het sociale netwerk tot bankverrichtingen.

Pockets is opgebouwd rond vijf belangrijke functies:

> uitgaven splitsen / delen met Facebook-vrienden; > bioscoop- / concerttickets kopen voor jezelf en / of vrienden; > het belkrediet van je telefoon herladen; > geld naar vrienden sturen of geld ontvangen; > ervoor zorgen dat alle transacties die je via deze dienst uitvoert, traceerbaar zijn.

Organiseer je bijvoorbeeld een event zoals een uitje naar de bios voor een verjaardag, dan kun je de uitnodiging aanvaarden, je eigen ticket betalen en zelfs dat van de jarige. Bovendien zie je op elk moment wie van de partij is en wie wat betaald heeft. Idem dito voor restaurantbezoekjes, waar je het principe van ‘split check’ kunt hanteren, een aspect waarvoor Google sinds oktober bijzonder veel belangstelling heeft.

Is dat allemaal wel veilig? Jawel. Via de Facebook-app sla je de gegevens van je eigen bankkaart en je pincode op. Elke transactie verloopt via een authenticatie.

Sinds de lancering van Pockets verandert ICICI Bank regelmatig zijn online aanbod: na het herladen van je mobiele telefoon verschijnen de coupons en promoties. Je ontvangt een Coupon ID (een nummer dat qua werking bijvoorbeeld erg dicht aanleunt bij de iTunes-kaarten) die je online kunt invoeren op je rekening of die van een vriend. Deze dienst is trouwens ook toegankelijk voor wie geen klant is bij ICICI Bank. Zij moeten hun eigen bankrekening vermelden om de korting of terugbetaling te genieten.

Meer info

Audience Facebook en Inde Pocket (communiqué de presse) Le principe du « split check » intéresse Google L'application Pocket sur Facebook