Fidor stapt over van de sociale media naar de cloud

Op 24/02/14
Deel via

Deze resoluut op sociale media gerichte bank komt andermaal vernieuwend uit de hoek door volop voor de cloud en de initiatieven van zijn ‘fans’ te kiezen.

De in München gevestigde bank Fidor liet al in 2013 van zich spreken door een partnership met Kraken, waardoor ze bitcoins kon aanvaarden. Bij diezelfde bank kun je vandaag een krediet afsluiten in minder dan 20 seconden.

Fidor hertekent sinds 2009 de traditionele spelregels op de Duitse bankenmarkt: geen echte kantoren, enkel internet en een uitgesproken community-gevoel.

Fidor, dat 250.000 bezoekers naar zijn site lokt waarvan 50.000 klanten, innoveert opnieuw. Ze biedt een financiële beloning aan iedereen die de bank ‘liket’ op Facebook of bijvoorbeeld een YouTube-filmpje post over de aankoop van een levensverzekering. Die laatste move kan de initiatiefnemer 50 euro opleveren. De rente op de rekeningen van de bank stijgt naarmate de bank ‘likes’ oogst op Facebook: per schijf van 2.000 nieuwe fans stijgt ze met 0,1%.

Maar voor Fidor is the sky the limit. Het merk is vandaag de eerste bank in Duitsland waar je online vreemde munten kunt aankopen en betalingen uitvoeren in tal van deviezen, terwijl het meestal zo is dat je over verschillende rekeningen in elke munt moet beschikken. Dat is allemaal mogelijk dankzij de cloud en de integratie van diensten van de derden. De vreemde munten worden opgeslagen op één enkele rekening en het geld kan opgevraagd worden aan om het even welke automaat. De bedragen worden beheerd door The Currency Cloud, dat belast is met het beheer van de inwisseling van de munten. De bank stelt zichzelf – en de klant – niet bloot aan wisselkoersrisico’s.

“Onze klanten kunnen online discussiëren over financiële onderwerpen, een beetje zoals vroeger toen ze in de rij stonden aan het loket of de automaat”, vertelt Matthias Kröner, de chief executive van Fidor. De meest actieve deelnemers krijgen incentives (cash om precies te zijn) door vragen over de bank en over beleggingen te beantwoorden, spaaradvies te delen met anderen of zelf financiële tips te beoordelen.