Financier je projecten met Hello crowd!

Op 30/10/15
Deel via

Hello bank! wil je project een flinke duw in de rug geven en richtte daarom Hello crowd! op. Dit crowdfundingplatform werd gelanceerd in samenwerking met Ulule.

Hello crowd! is in eerste instantie een crowdfundingplatform in de lijn van Kickstarter, maar de Belgische verankering is veel meer uitgesproken. Het systeem maakt gebruik van donaties of beloningen. Hello crowd! onderscheidt zich van andere dergelijke platformen onder andere door de begeleiding en ondersteuning van de initiatiefnemers, door de internationale uitstraling en de mogelijkheid om een bijdrage te leveren met een debetkaart. Het is de bedoeling om allerlei soorten projecten te steunen, maar toch hoofdzakelijk creatieve of solidaire ondernemingsprojecten.

Om op dit domein van bij de aanvang sterk te staan, besloot Hello bank! om de ervaring en expertise van Ulule aan te boren, een crowdfundingplatform met meer dan 800.000 gebruikers in 164 landen. Het filiaal van BNP Paribas Fortis vond het ook belangrijk om toegang te bieden tot MyMicroInvest voor voldoende begeleiding bij alle latere stappen in de financiering van het project.

Hello crowd! maakt gebruik van donaties of beloningen. Een eventuele beloning is symbolisch of materieel en vaak in verhouding tot het bedrag van de bijdrage. Ideaal voor de voorverkoop van een product of dienst en om meer in de kijker te lopen.

Heb je een project?

Dan ligt het initiatief nu bij jou. Iedereen die meerderjarig is kan een project voorstellen. Waar hij of zij woont en welke nationaliteit iemand heeft, spelen geen rol. Om geaccepteerd te worden, is een project liefst creatief, innoverend, solidair of van maatschappelijk belang. Een campagne loopt ten hoogste drie maanden en de maximale financieringsdoelstelling bedraagt 100.000 euro (maar mag natuurlijk meer opbrengen, tot maximaal 400.000 euro).

Wil je zelf deelnemen of een project steunen, ga dan naar de officiële website. Je ontdekt er projecten op het gebied van film en video, muziek, liefdadigheidsorganisaties, journalistiek, kunst, games, fotografie, sport, food, technologie, mode, design en strips.