Fini met die wifi die niet werkt

Op 01/10/15
Deel via

Dankzij onze 5 tips voor een optimale internetverbinding is het gedaan met de decoder die tekeergaat, de film die vastloopt net als het spannend wordt of het chatten dat maar niet lukt ...

1. Verplaats je router

Akkoord, hij is superlelijk en van de knipperende lichtjes gaat je kat of hond helemaal malen. Daarom heb je hem naar een uithoek van de kamer verbannen, achter een hoop rommel. Bravo. Qua interieurinrichting zit je goed. Met je internetverbinding zit je wel iets minder. Ken je het centrale punt van je huis? Wel, daar moet je router staan. Liefst wat hogerop, verderaf van muren, meubelen en warmtebronnen, en hou die antennes lekker verticaal. Dat helpt, niet?

2. Vermijd parasieten

Neen, we bedoelen niet je buurman die niet deugt en je bespioneert. Met parasieten bedoelen wij alle interferentie met online apparaten en huishoudtoestellen. Een router bovenop je microgolfoven, die op zijn beurt op de koelkast staat, dat is verre van ideaal. En moet je toch een nieuwe router kopen, kies dan meteen voor een 'dual band', zo vermijd je dit soort problemen van interferentie.

3. Drink bier

Of frisdrank, je kiest maar, zolang het maar uit blik komt. Deze slimme tip vertellen geeks al jaren aan elkaar door en die blijkt nog eens echt te werken ook. Maak van het opengeknipte bierblikje een mooie verpakking voor je router. Applausje voor jezelf want nu heb je niet alleen je dorst gelest maar ben je ook nog een knutselgenie!

4. Verdedig je territorium

Ben jij nogal vrijgevig? Super! Maar hou je wel rekening met mensen die van jouw gulheid profiteren om een karrevracht dvd's te downloaden via je niet-beveiligde wifi. Waardoor er nog maar weinig bandbreedte overblijft voor jezelf. Beveiligen dat ding, met een ferm ingewikkeld wachtwoord, zo ben je van alle ongewenste mee-lifters af!

5. Investeer

Heb je alles geprobeerd maar lukt het je nog altijd niet om een hele aflevering van je geliefde reeks uit te kijken? Misschien heb je gewoon beter materiaal nodig. Voor een vijftigtal euro ongeveer kan een wifiversterker je leven veranderen. En kijk je straks ongestoord naar je topserie, ja toch?