Fivory herrijst uit de as in Straatsburg

Op 31/07/15
Deel via

Straatsburg test de mobiele betaaloplossing Fivory. Ze werd gelanceerd door Crédit Mutuel in 2014, maar succes bleef uit. De e-portefeuille krijgt nu een tweede kans.

Het verhaal van Fivory, de mobiele portefeuille van Crédit Mutuel, begon in 2014. De bank voerde haar technologie toen in Boulogne-Billancourt in de buurt van Parijs in. Het systeem vertoonde onmiskenbaar enkele pluspunten. Je kon het bijvoorbeeld zowel voor online betalingen als in fysieke winkels gebruiken. Je hoefde er enkel een smartphone voor te hebben en het werkte bij elke bank en mobiele operator. Toch waren de reacties lauw: het is blijkbaar niet zo eenvoudig om de gewoonten van de handelaars te veranderen met internettechnologie, noch om de gebruikers te overtuigen.

Maar Fivory is blijkbaar nog springlevend. De Franse website Rue89 zegt dat Fivory sinds 6 juni weer in gebruik is, deze keer in Straatsburg. En Crédit Mutuel blijft erin geloven. Volgens de bank is het dan ook veel meer dan een systeem om mobiel te betalen.
De mobiele app voor iPhone en Android biedt handelaars tools om promotie te voeren en de klantentrouw te vergroten. Zo krijg je, als je dat wenst, een sms als een handelaar een speciale aanbieding heeft of als je in de buurt komt van een keten waar je al eerder hebt gekocht.

Fivory heeft momenteel iets minder dan 300 handelszaken als partner, hoofdzakelijk kleinere ketens.