Flint, dé oplossing voor mobiele en sociale betalingen

Op 18/12/13
Deel via

Flint is tegelijk een mobiele betaaloplossing en een socialmarketinginstrument. Innovatief ook, want je hebt geen kaartlezer meer nodig en winkeliers kunnen zichzelf meer in de kijker plaatsen op Facebook. Een twee-in-eenoplossing, zeg maar!

Flint zorgt voor een kleine revolutie in het mobiele betaalverkeer. In tegenstelling tot zijn grootste concurrent Square moet je voor Flint geen kaartlezer aan je smartphone koppelen om mobiel te betalen. De camera van de telefoon of tablet volstaat om het bankkaartnummer te scannen. De compatibiliteit is uitsluitend gebaseerd op de software. Voordelen: minder gedoe en je hoeft je vooral niets meer aan te trekken van verschillende iPhone-aansluitingen.

 Heb je het kaartnummer gescand, dan checkt de app de beveiliging, het bedrag van de transactie, de handtekening van de houder en het ontvangstbewijs. Flint kost 1,95 % plus 20 cent per transactie voor debetkaarten en 2,95 % plus 20 cent per aankoop voor kredietkaarten.

Ook andere bedrijven bieden een vergelijkbare service aan. Bijvoorbeeld Card.io, Scanpay en Jumio. Flint is de meest innoverende van allemaal, omdat de app ook socialmarketingfuncties aanbiedt. Zo kan een winkelier in een oogwenk zijn Facebook-pagina linken met zijn Flint-account. Als hij een ontvangstbewijs naar de klant stuurt, kan hij links genereren zodat de klant zich registreert voor een getrouwheidsprogramma en/of zijn aankoop becommentarieert of deelt met zijn vrienden op Facebook. De commentaren worden gepubliceerd op de persoonlijke pagina én op die van de winkel. Heel interessant voor winkeliers die hun Facebook-pagina een boost willen geven. Veel bedrijven hebben vandaag een pagina op de sociale netwerken, maar ze hebben wel een schrijnend tekort aan publiek. Flint geeft die sociale aanwezigheid van bedrijven een duwtje in de rug. Bovendien is het een efficiënte manier om gegevens te verzamelen en je customer relationship management op te krikken. Flint bezorgt winkeliers namelijk statistieken over zowel de betaalactiviteit als over de sociale activiteit en de dingen die klanten leuk vinden.

Dankzij dat succes en de innovatieve geïntegreerde socialmarketingoplossing haalde Flint enkele weken terug 6 miljoen dollar op.