Ga uit de bol zonder een cent uit te geven!

Door Magali Grimonprez, Op 08/05/15
Deel via

Een hoop vrienden maar beetje krap bij kas? Wij hebben de oplossing om van jouw feestjes de beste van de zomer te maken!

Poor man’s pool party 

Het is heet, maar je hebt alleen een piepklein tuintje of miniterras ter beschikking? Laat dat je niet tegenhouden om een feestje in zwemshort en bikini te geven! Koop voor een voordelig prijsje verschillende opblaasbare kinderzwembaden (of nog beter: recupereer ze bij je vrienden. Jonge ouders zijn er meestal zo op afgeknapt na het eerste gebruik dat ze ze liefst in een donker hoekje van de kelder of garage parkeren). Blaas ze op, laat ze vollopen en haal de waterpistolen, strandpaletjes en de mousse ballen boven. 

De één-potmaaltijd die verenigt

Uitgebreide diners die úren vragen om te bereiden en die een fortuin kosten aan ingrediënten: niet leuk. Om zonder kopzorgen je vrienden aan tafel te krijgen, kies voor de nieuwste foodtrend: die van de minste inspanning. Pasta en een overheerlijke saus in een pot, two in one! (Voor 4 personen) Neem een grote kookpot en doe er 120 cl. water en 2 cl. olijfolie in. Voeg daarna peper en zout toe, 500 gr. spaghetti, 2 uien, 3  fijngehakte teentjes knoflook, 500 gr. in stukjes gesneden tomaten en enkele blaadjes basilicum.. Laat 15 minuten koken terwijl je zachtjes roert en laat iedereen zichzelf bedienen. Bam! Fun gegarandeerd!

Punky picknick 

Uitpakken met je porselein, dat doe je als je gepensioneerd bent. Voor een punky picknick, schakel over naar de garagesale-modus. Grote gevlekte tafelkleden, niet bij elkaar passend servies en een bij elkaar geïmproviseerde tipi met enkele piketten, wat touw en een gebloemd doek. Op het menu: geen brood van 40 euro per sneetje, maar fingerfood op basis van restjes uit de koelkast en limonade rechtstreeks van de fles… Alles is toegestaan als je maar een rustig plekje vindt waar je meest artistieke vrienden hun gitaren boven kunnen halen of waar je ongegeneerd een make up-workshop kan organiseren en rood zomerfruit op je kaken kan schilderen. En wat de frigobox betreft: onnodig om er eentje te kopen, een zinken bak en ijsblokjes klaren de klus evengoed.

Gezelschapsspellenfeestje

Zomeropdrachtje voor je vrienden: laat ze bij hun ouders langsgaan om hen een knuffel te geven en van de gelegenheid gebruik maken om hun favoriete spel uit hun kindertijd los te weken. Verzamel bij je thuis of in het park, laat iedereen een flesje meebrengen en ga helemaal uit de bol met partijtjes Vier op een Rij, Monopoly of Twister. Kap het haar van je My Little Pony-verzameling en leef je uit met Slime en je oude elastiekspelletjes. Je bent opnieuw negen en iedereen is een winnaar!

Fotokrediet: Garry Knight (CC BY 2.0).