Gebruik een app en de cash komt eraan

Op 24/11/14
Deel via

Even geen zin om een beetje cash te gaan tanken aan de geldautomaat? Met een eigenaardige app, Nimble, stuur je in jouw plaats een koerier op pad. De transactie wordt beheerd met PayPal, Google Wallet, enz.

In New York en San Francisco, waar de app onlangs werd gelanceerd door een start-up, noemen ze de Nimble-app al de “Uber van de cash”. Niet zo gek, als je bedenkt dat je met deze app biljetten uit de muur haalt zonder buiten te komen. Het bedrag dat je zo kan “bestellen” is wel beperkt tot 200 dollar of ongeveer 160 euro.

Hoe werkt het? Je start de app en vult een bedrag in (40 euro, bijvoorbeeld). Je vult vervolgens het adres en het tijdstip in waarop je het geld wil ontvangen. Dan nog even bevestigen. Het bedrag gaat van je virtuele rekening af op een van deze platformen van partners: Venmo, Paypal, Google Wallet of Square Cash. Een kwartier of een half uur later belt een koerier aan met het geld.

Voorlopig moet je nog een iPhone hebben en in een van de twee hogervermelde steden wonen om deze service te gebruiken. Er wordt gewerkt aan een Android-versie en aan een website voor je computer en andere smartphones (BlackBerry, Windows Phone, Firefox OS, enz.).

Hoewel sommigen al voorspellen dat we binnenkort geen munten en biljetten meer op zak zullen hebben, wordt cash in de Verenigde Staten nog heel veel gebruikt voor kleine transacties. De start-up wil samenwerken met bedrijven die alleen maar cash aanvaarden om zijn service te promoten. Er wordt al naar andere steden uitgekeken, waar er dus meer werk voor koeriers komt.

Of Nimble hiermee ook geld gaat verdienen, blijft de vraag. Momenteel zijn de eerste cashleveringen gratis, daarna betaal je ze $ 5 of 3,5 euro.