Geef je coverfoto op Facebook een boost

Op 27/11/13
Deel via

Coverfoto’s op Facebook zijn een ideale plek om fans warm te maken voor een product, een boodschap te verspreiden en te bouwen aan je merkimago.

Het goede nieuws in verband met coverfoto’s is dat Facebook eind juli komaf heeft gemaakt met de regel van maximaal 20% tekst. Je kunt je creativiteit dus opnieuw helemaal botvieren. Ook prijzen, contactgegevens en een ‘call to action’ behoren tot de mogelijkheden. Elk voordeel heeft natuurlijk een keerzijde: de hele coverfoto volproppen met tekst kan je boodschap schaden. Een imago blijft een imago en de kracht van dat imago is vaak veel groter dan tekst. Het bewijs daarvan is een onderzoek van HubSpot vorig jaar waaruit blijkt dat foto’s op Facebook-pagina’s 53% meer likes krijgen dan om het even welke post en gemiddeld 104% meer commentaren losweken.

Maar hoe geef je de marketingwaarde van je coverfoto een boost?

> Verander regelmatig de foto. Zo geef je fans een reden om terug te keren naar je pagina. Ideale frequentie: om de twee weken. Zorg er ook voor dat je beeld strookt met de periode van het jaar (sneeuw in de zomer is niet zo een geweldig idee). De foto kan ook gekoppeld zijn aan een event, een feest, enz. en moet de aandacht trekken, een blikvanger zijn. De boodschap – beknopt en direct geformuleerd – die je erop plaatst, maakt zo meer kans om gelezen te worden. Nodig je de bezoeker bovendien uit om door te klikken, dan oogst je nog meer succes.

> Stel nieuwe producten voor. Een efficiënte manier om je producten in de picture te plaatsen en uit te leggen waarom ze belangrijk zijn voor de bezoekers van jouw pagina.

> De coverfoto is ook uitermate geschikt om nu en dan een ‘gezicht’ te tonen van het bedrijf of de getuigenis van een tevreden klant. Kwestie van je pagina een menselijk gelaat te geven. Een bureau gespecialiseerd in digital media creëerde zelfs een ‘real time Facebook cover’ waarop het ‘leven’ van het kantoor in real time te zien is (de foto veranderde om de 15 seconden).

> Steek er een call to action in. Opgelet: dit kan evident lijken, maar zorg er wel voor dat de link van de CTA actief is en doorlinkt naar de juiste plek! Is dat niet het geval, dan zou je je geloofwaardigheid wel eens kunnen verliezen.

> Organiseer een wedstrijd. Wedstrijden hebben een veel positiever imago dan spijkerharde reclame. Ze geven je ook de kans om bezoekers te laten doorklikken om meer info te krijgen over een product voor ze kunnen deelnemen aan een wedstrijd. Zo speel je niet alleen op engagement, maar geef je de bezoeker ook informatie. Twee keer raak.

Je hoeft al lang geen specialist meer te zijn in webdesign om gepersonaliseerde coverfoto’s op Facebook te creëren met geïntegreerde tekst en wedstrijden. Met applicaties als Pagemodo heb je het in enkele kliks voor mekaar. Erg handig!

Meer info

Facebook schrapt 20%-regel voor tekst L'étude HubSpot « Real time Facebook cover » Pagemodo