Geld versturen via WhatsApp

Op 10/07/15
Deel via

Met de berichtenapp WhatsApp verstuur je in India voortaan ook geld. Een akkoord tussen Facebook, Fastacash en Axis Bank maakt dat mogelijk.

De Indische bank Axis lanceerde een betaaldienst waarmee je geld overschrijft terwijl je Facebook, Twitter, je adressenlijst, e-mail en voortaan ook … WhatsApp gebruikt. Het is bekend dat die laatste service deel uitmaakt van Facebook.

De technologie werd ontwikkeld door Fastacash, een bedrijf uit Singapore, in samenwerking met de groep Facebook. De Ping Pay-app heeft hoofdzakelijk twee functies: P2P-overschrijvingen (dus tussen twee personen) of je rekening herladen via de National Payments Corporation in India.

Klanten van Axis hoeven alleen maar de app te downloaden (beschikbaar op Android en iPhone, andere platformen zijn gepland voor de nabije toekomst) en zich in te schrijven via hun telefoonnummer. Vervolgens koppelen ze hun bankrekening en betaalkaart aan de app, waarbij ze zich identificeren alsof ze hun bankapp gebruiken.

Gebruikers kunnen per dag tot 50.000 roepie versturen, dat is iets minder dan 700 euro. Ze kunnen geld versturen naar elke bankrekening, zonder het nummer ervan te kennen. In WhatsApp hoeven ze alleen maar een contact uit de WhatsApp-lijst te selecteren om een bepaald bedrag te versturen. Er wordt een “ping”-code aangemaakt, die de WhatsApp-gebruiker verstuurt naar de begunstigde. Als die ook de code invoert, is de transactie bevestigd en staat het geld onmiddellijk ter beschikking. De begunstigde heeft dan nog 15 dagen om het geld op zijn eigen bankrekening te zetten.